|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sent1nel Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 16:49 Заглавие: Да се изчисли тр. RC усилвателно стъпало с биполярен транз. |
|
|
Варху това ми е проекта моля помогнете ми!!!!! как да си начертая схемата и как да изчисля!!!!! Ако някои знае как и може да ми помогне нека да пише МОЛЯ ВИ!!!!
Параметри!!!
Е=9V
Fн=50Hz
Fв=50Hz
R1сл.стъпало=60k ома
R2сл.стъпало=15k ома
Rвх.тр2.=1k ом
Uвх.сл.стъпало=0,1V |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 17:29 Заглавие: |
|
|
Не помня точно ,но някой беше споменал в по ранните теми за студентие , кафенетата , курсовите задачи и ВЕЛИКИЯ МЪРЗЕЛ!
Така по логиката на следствието ако цяла година не беше прекарана в кафенета , а в залата за лекции сега нямаше да се стига до тази тема.
Както и да е може да атачвам една методика по късно... ако не ме домързи.  _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 18:08 Заглавие: |
|
|
| daminad написа: | | Не помня точно ,но някой беше споменал в по ранните теми за студентие , кафенетата , курсовите задачи и ВЕЛИКИЯ МЪРЗЕЛ! |
Аз,аз бех говорил за тия неща.
Ми така си е-цяла година щипят какичките па дупетата по разните кафенета и като опре края на учебната година цъфнат тука и дай тука наготово,дайте схема,па как да я изчисля и т.н и т.н.
Цяла година качваме тука по сървърите книги за основите на електрониката,играем си та сканираме,даваме линкове тука из форума и накрая като погледна-ми те не са сваляни по нито веднъж,обаче стане ли краят на учебната година и тука във форума нахлуват гостите и почват помогнете,решете,изчислете,намерете схема за дипломната работа,за курсовия проект.
Е то така не става,мой човек-хващаш "Полупроводникаво техника" на Ат.Шишков том 1ви е за дискретните елементи и четеш.
Там има и формулите за изчисляване на стъпалата ,които те интересуват и методиките-всичко,което ти трябва.
Четене му е майката,мой човек-без четене не става. Само Бойко Борисов може да не чете книги.Той ги бие докато не си кажат всичко.
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 18:26 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | daminad написа: | | Не помня точно ,но някой беше споменал в по ранните теми за студентие , кафенетата , курсовите задачи и ВЕЛИКИЯ МЪРЗЕЛ! |
Аз,аз бех говорил за тия неща.
Ми така си е-цяла година щипят какичките па дупетата по разните кафенета |
Не е точно така или поне не при всички!!!
Ако знаеш колко нощи съм си лягъл у 3 а съм ставал 8 правейки проекти курсови и тн, и не съм само аз де...
Ама нали знаеш кой как акъл го учи... _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 18:40 Заглавие: |
|
|
Моля някой да дойде да ми построи къщата
Аман от мързеливи "учени" които чакат всичко да им се сдъвче и да им се изплюе наготово
Ето ти една методика:сядаш си на задника,четеш,смяташ и после пишеш.
Това е методика доказала се във времето
П.П-Предлагам темата за заключване _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 19:00 Заглавие: |
|
|
| yani kokas написа: | Не е точно така или поне не при всички!!!
Ако знаеш колко нощи съм си лягъл у 3 а съм ставал 8 правейки проекти курсови и тн, и не съм само аз де...
Ама нали знаеш кой как акъл го учи... |
Е и аз съм седял по нощите,и аз съм писал-и аз съм сметал...
Както и 99% от колегите пишещи тук във форума.
Не сме умрели от това както виждаш.
Нека да почете-ей и книга съм му предложил-да поседи и той по нощите-така по-ще му влезе в главата знанието,отколкото ако някой му го плесне тука сдъвкано и изплюто и той само да замести цифричките и да смята с елката...
След време ще бъде благодарен за това.
Няма по-ценно нещо от знанието. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 19:11 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: |
Няма по-ценно нещо от знанието. |
Напълно съгласен!!
А и за полупроводниковата техника на Шишков си е направо библия. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 19:16 Заглавие: Re: Да се изчисли тр. RC усилвателно стъпало с биполярен тра |
|
|
| sent1nel написа: | Варху това ми е проекта моля помогнете ми!!!!! как да си начертая схемата и как да изчисля!!!!! Ако някои знае как и може да ми помогне нека да пише МОЛЯ ВИ!!!!
Параметри!!!
Е=9V
Fн=50Hz
Fв=50Hz
R1сл.стъпало=60k ома
R2сл.стъпало=15k ома
Rвх.тр2.=1k ом
Uвх.сл.стъпало=0,1V |
прилятелю, защо мислиш че някой ще се труди вместо теб? Ако нещо не ти е ясно в изчисленията може да разчиташ на помощ Проблема е, че ти не искаш помощ а чужд безплатен труд което не е никак правилно и етично. Дано и правописната грешка в думата "Варху" е случайна. Ако си се хванал да учиш електроника защо не я учиш? или отбиваш номер с ученето? Как ще си намериш работа с такава диплома впоследствие? Никой вече не иска дипломи а знания Ако не ти се изчислява едно елементарно стъпало по-добре си смени професията с нещо което ти се учи наистина за да имаш полза от това, а не да си губиш времето. Не приемай всички упреци по-горе като нападки, това са уместни съвети. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
spoika.info Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 20:21 Заглавие: Re: Да се изчисли тр. RC усилвателно стъпало с биполярен тра |
|
|
| sent1nel написа: | Варху това ми е проекта моля помогнете ми!!!!! как да си начертая схемата и как да изчисля!!!!! Ако някои знае как и може да ми помогне нека да пише МОЛЯ ВИ!!!!
Параметри!!!
Е=9V
Fн=50Hz
Fв=50Hz
R1сл.стъпало=60k ома
R2сл.стъпало=15k ома
Rвх.тр2.=1k ом
Uвх.сл.стъпало=0,1V |
1. В заданието ти има грешка, предполагам че можеш да я намериш и сам.
2. Отваряш сайта spoika.info, намираш учебник за основи на електрониката(може да си избираш и от различни автори за това), намираш конкретната схема(има я, но само стойностите са по-различни) и смяташ.
3. За да начертаеш схема има различни варианти, зависи кой точно ви искат. Може ръчно и на паус, може и със софтуерен продукт. Като за начало може да използваш някоя по-лесна, а не оркад или протел.
4. Плащаш си и някой ти я прави. Ако питаш за цени, за неща от този род целия курсов проект в електронен вид 20лв, само изчислението на стъпалото - 10лв.
Успех!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 21:18 Заглавие: Re: Да се изчисли тр. RC усилвателно стъпало с биполярен тра |
|
|
| spoika.info написа: |
4. Плащаш си и някой ти я прави. Ако питаш за цени, за неща от този род целия курсов проект в електронен вид 20лв, само изчислението на стъпалото - 10лв.
Успех!!! |
Това просто не е начина!Ама айде ако си на много зор дай я на някой да ти я направи-обаще да ти обясни всичко как е направил защото съм 99% сигурен че ще имаш защита или преподавателя ще те пита по некой въпрос-Ако знаещ колко ясно си проличава тогава дали сам си я правил или някой друг!! _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|