Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Да се изчисли тр. RC усилвателно стъпало с биполярен транз.
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ShaGratH^
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Май 29, 2007 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

За толкова безсмисени постове да се бяхте престрашили да му дадете я формули, я методика.Няма да ви заболи пък в крайна сметка.Незнам какво толкова ви дразни, когато някои е на зор.Или помагате с нещо ако имате, или не.Форума е за това все пак Evil or Very Mad С уважение!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 29, 2007 21:49    Заглавие: Re: Да се изчисли тр. RC усилвателно стъпало с биполярен тра Отговорете с цитат

spoika.info написа:
4. Плащаш си и някой ти я прави. Ако питаш за цени, за неща от този род целия курсов проект в електронен вид 20лв, само изчислението на стъпалото - 10лв.

Абе и тва е вариант-ама не са хубави такива неща де-все пак целта на курсовия проект,на дипломната работа е човека да научи нещо,а не да олекне с някой лев. Laughing
Нека да захване,да попрочете,да започне-пък ние сме тука налице-винаги ще помагаме като срещне трудности.
Shagrath^ написа:
За толкова безсмисени постове да се бяхте престрашили да му дадете я формули, я методика.

Е ми и аз и други му предложихме конкретни книги по които,да му бъдат,като фундамент при избирането на схема и изчисленията.Кво повече да му дадем?
Не виждам какво безсмилено има в това да караш човек да попрочете малко от конкретна книга.
Знанието и броя прочетени книги на никого не са натежали-напротив-колкото са повече-толкоз по-добре.
Древните китайци още са казали-"Ако мислиш за 1 година напред- посей ориз, ако мислиш за 10 години напред- засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!"
Проблема е нулев да му извадим методика,схеми наготово и той само да замести цифричките във формулите,с елката и айде.Да, ще му свършим услуга найстина-но това ще бъде "мечешка услуга".Утре като иде да си търси работа-нали ще му се наложи да сметне един,два резистора да докара режима на едно транзисторно стъпало-ами тогава?Що ще чини?Нали шефа ще го пита-"Ами нали си учил?"
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Вто Май 29, 2007 22:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Нешто не сте ме разбрали правилно не6та никои да ми го прави а да дадете само идеи от каде да прочета и да си го направа!!!!!!!!!!Може би а аз не се изразих правилно , но естествено че никои няма да го направи безплатно и аз само на готово да го препиша!!!!!!! И мерси много на всички за съдействието!!!!!! Ако някои друг може да предложи някое друго четиво да пише!!!! Благодаря предварително!!!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 29, 2007 22:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами тя основната литература вече бе спомената,която ще ти трябва.
Оттам насетне-зависи от времето с което разполагаш.
В http://spoika.no-ip.info/site/knigi.html има книги за изчислявания в транзисторната схемотехника доколкото погледнах.
На руски има доста книги сканирани в -

http://www.natahaus.ru/category/hardware/page/1/

http://plib.ru/library/subcategory/52.html

http://lib.chistopol.net/library/subcategory/52.html

http://nehudlit.ru/0/6/62/

Из тези сайтове стига да имаш повечко време да се разровиш-ще намериш доста книги със схеми,методики за изчисляване на стъпала и т.н.-абе все неща,които ще ти улеснят живота,определено.
Оттук насетне-квото имаш затруднения-питай. Wink
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Вто Май 29, 2007 22:59    Заглавие: Отговорете с цитат

1.Ръководство за курсово проектиране ;проф. к.ф.м.н. инж. Васил Кръстев и колектив ,Издателство “Техника 1993”
2.Ръководство за семинарни упражнения по Аналогова Схемотехника /първо стереотипно издание/; под рецензията на проф. д-р Васил Златаров издателство на ТУ-София 2006година
3.Електронни Аналогови Схеми и Устройства проф. к.ф.м.н. инж. Васил Кръстев и колектив ТУ-София ,Издателство “Техника 1993
4.Полу-проводникова техника ;Атанас Шишков Издателство
“Техника 1989 година”
5.Изчисление на нискочестотни ,широколентови и импулсни усилватели ; Проф. к.т.н. инж. Георги Д. Ненов Издателство “Техника 1981”

Ето ти и един готов проект - не съм го правил аз ,може и да е пълен с грешки незнам даже от къде е попаднал на харда ми ама го виж:
http://zealod.data.bg/finded.doc

Ето ти неща от които да четеш ако искаш ще ти дам още заглавия...

Последната промяна е направена от yani kokas на Вто Май 29, 2007 23:08; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Вто Май 29, 2007 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Нешто не сте ме разбрали правилно неа никои да ми го прави а да дадете само идеи от каде да прочета и да си го направа!!!!!!!!!!Може би а аз не се изразих правилно , но естествено че никои няма да го направи безплатно и аз само на готово да го препиша!!!!!!! И мерси много на всички за съдействието!!!!!! Ако някои друг може да предложи някое друго четиво да пише!!!! Благодаря предварително!!!

Не се обиждай, но май и в първи клас не си бил в някои часове. Айде и малко помощ, да не е само критика: http://www.electronics-tutorials.com/amplifiers/small-signal-amplifiers.htm
Върнете се в началото
daminad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Somewhere in time

МнениеПуснато на: Сря Май 30, 2007 13:46    Заглавие: Отговорете с цитат

А щом става въпрос за смятането да не говорим и за тънкостите за които преподавателите питат... донагласяне , досъгласуване , доизкусуряване въобще...
Иначе може ако остане време днес да кача споменатата горе методика.
Все пак да не излезем ние лоши... а то вече човека сам ще разбере след време че начина не е този обаче вече никой няма да си даде работното място на него.... Evil or Very Mad
sent1nel
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 30, 2007 14:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Ох да се закрива тая тема че ми писна от малумници вече!!!!!! Тоя форум е да да питаш по някоя тема , и ако някой може да ти помогне да пише, а не да те критикуват тапаци!!!!! Ако ще ме критикувате няма смисъл да пишете малумни ли сте не мога да разбера!!!!! И МЕРСИ МНОГО НА ВСИЧКИ ХОРА КОИТО МИ ПОМОГНАХА И ДАДОХА ИНФОРМАЦИЯ!!!!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 30, 2007 14:36    Заглавие: Отговорете с цитат

sent1nel написа:
Ох да се закрива тая тема че ми писна от малумници вече!!!!!! Тоя форум е да да питаш по някоя тема , и ако някой може да ти помогне да пише, а не да те критикуват тапаци!!!!! Ако ще ме критикувате няма смисъл да пишете малумни ли сте не мога да разбера!!!!! И МЕРСИ МНОГО НА ВСИЧКИ ХОРА КОИТО МИ ПОМОГНАХА И ДАДОХА ИНФОРМАЦИЯ!!!!!!!

Вече прекали умнико!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети