|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 21:31 Заглавие: NEO 1439ATX след гръмотевица |
|
|
Здравейте!
Това НЕО (шаси КОНКА, процесор SDA555XFL, памет 24C08, видеопр. STV2248C) е пострадало от гръмотевица с основни поражения в захранването . След като го оправих, телевизора тръгва, управлява се, но няма хоризонтална и вертикална синхронизация, няма OSD, и се чува само леко пропукване от високоговорителя. Иначе хваща програми, има и цвят,запазени са и настройките на каналите. Според мен проблемът би трябвало да е във STV2248C, но питам дали е възможно пък проблемът да идва от записа на паметта. _________________ skype: radko56 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 22:38 Заглавие: |
|
|
| заповядай |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2007 8:47 Заглавие: |
|
|
Сменяй STV то .Мисля ,че това тръгваше с празна памет.На тия STVта им гърми звука по принцип камо ли с гръмотевица.Внимавай от къде ще го купуваш има много ментарки. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 16:13 Заглавие: |
|
|
Забавих се с отговора по темата, защото чаках да ми доставят чипа STV2248C. След подмяната му се появи синхронизирано изображение и звук, но пак нямаше OSD. Проследих синхроимпулсите на 19 и 20 краче на процесора и се оказа, че хоризонталните синхроимпулси липсват, а при мерене с омметър дава почти пълно късо спрямо маса. Сега думата има клиентът - да сменяме ли процесора или ще си го ползва без графика (ако изобщо може да се оправи с настройките)
Благодаря на отзовалите се! _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|