| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2007 19:22 Заглавие: Проблем с ATX |
|
|
Захранването е някакво кучо-MAV 250 P.Уж работи,но вместо +12 вади + 10,8 на празен ход,а с товар пада на около + 10,3.Другите напрежения са си там.Поогледах го,дори смених един мощен полевак-усъмних се,въпреки че май няма логика той да пукнал.Някой може ли да помогне със съвет или евентуално схема? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2007 19:30 Заглавие: |
|
|
| Ако 5-те волта са наред (а стабилизацията се прави по тях обикновенно), то виж диода и филтърния кондензатор на 12-те волта. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 6:04 Заглавие: |
|
|
Ами гледах диодите-всички уж са здрави!Кондензатора направо го смених,но същата история!Не мога да си го обясня,според мен и това,което виждам, остава само траф да е! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 8:17 Заглавие: |
|
|
при евентуален проблем с трафа, което не ми се вярва, ако го пуснеш през 40-60Вт. лампа на входа и празен ход на изхода, трябва да свети лампата заради повишена консумация от късосъединени намотки _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 8:46 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Ами гледах диодите-всички уж са здрави!... | Направо сменяй без да мериш. |
|
|
 |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 14:41 Заглавие: |
|
|
Здравейте от мен.. направо ще пиша тука за да не правя нова тема...
Работя във фирма за подръжка на компютри в курортен град (Слънчев Бряг) и по принцип когато има изгорели захранвания направо слагаме нови а старите ги складираме на различни места...
В нашия офис има няколко и тези дни започнах да се занимавам с тях..
Макар че не са много мощни и кои знае колко скъпи искам да ги ремонтирам или по-скоро да се науча да ги ремонтирам..
Като за начало разглобих едно такова захранване свалих му радиаторите заедно с транзисторите и диодите..
Всички транзистори и изправителни диодо са здрави..
разпоих силиконовите диоди и ги замерих ... здрави
свалих трансформаторите и ги замерих ... и те са здрави (даже и на око като ги гледам няма стопени изолации в/у трафчетата..
Върнах всичко отново и включвам захранването но нищо ..
след това разглобих още 3 броя от тези захранвания и същата работа... имат някакъв стандартен проблем предполагам някъде около PS-On-а (зеления конектор който се връзва към маса)
Някои може ли да ме насочи къде да търся проблема... |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 15:40 Заглавие: |
|
|
Здравейте!А имат ли 5в дежурно?Ако Ви трябва схема напишете марка и модел.Интересно какво и как мерите на трафчетата.
По повод занижените 12в и аз си мисля че ще е диод.Ако има навивка накъсо трафа бързо ще почне да пари. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 15:49 Заглавие: |
|
|
| ivan dimitrov написа: | | Здравейте!Интересно какво и как мерите на трафчетата. |
За евентуално прекъсване на някоя намотка .. за окъсяване е нормално да не става с мерене
Дежурните 5 волта липсват |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 16:01 Заглавие: |
|
|
Занимавам се със същото дето ти си написал.Не си губи времето с трафовете.До сега не съм виждал изгорял траф
а много ми е минало през ръцете, камо ли да е типична повреда.Напиши какъв модел са захр. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 16:04 Заглавие: |
|
|
Марката е HiTECH premier
Model:KY-300ATX |
|