| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 15:37 Заглавие: protel или orcad |
|
|
| Коя от двете програми си заслужава да научи човек.Имам предвид коя е с по-добри възможности и по пълни библиотеки. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
BuRnOuT_BG Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 19:17 Заглавие: |
|
|
Според мен Orcad. Програмата притежава най-добрия аналогов симулатор  _________________
 |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 20:06 Заглавие: |
|
|
| BuRnOuT_BG написа: | Според мен Orcad. Програмата притежава най-добрия аналогов симулатор  |
що? А на "NI Multisim 10" какво му е? Иначе аз бих предпочел Protel, класика е  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 19:24 Заглавие: |
|
|
Protel 99SE!! _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 19:31 Заглавие: |
|
|
Такова съревнование май е немислимо...
На всеки според индивидуалностите...
Ако не е за нещо не професионално става и Electronic workbench 5.16-само силумация(вече има май и 10 ама тая е май лесна).не прави PCB,а за новите версий не съм ги виждал...
За професионалисти чувам че в момента много хора ползват Proteus-може дори да се симулира микроконтролер.
Иначе аз ползвам ORCAD 9.1 но все още се уча... _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 21:32 Заглавие: Re: protel или orcad |
|
|
| krassy_m написа: | | Коя от двете програми си заслужава да научи човек.Имам предвид коя е с по-добри възможности и по пълни библиотеки. | Като гледам "на къде отива темaтa" и започвам да си задавам въпроса: за симулации ли ти трябва или за платки? За първото не знам, но за второто "професионалният" протеус определено не става. За платки най-доброто (не само според мене) е Protel. Новите му версии се наричат ALtium Designer. |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 23:42 Заглавие: Re: protel или orcad |
|
|
| Niakoi написа: | | krassy_m написа: | | Коя от двете програми си заслужава да научи човек.Имам предвид коя е с по-добри възможности и по пълни библиотеки. | Като гледам "на къде отива темaтa" и започвам да си задавам въпроса: за симулации ли ти трябва или за платки? За първото не знам, но за второто "професионалният" протеус определено не става. За платки най-доброто (не само според мене) е Protel. Новите му версии се наричат ALtium Designer. |
определено съм съгласен! Винаги съм работил с "Protel". Пробвах с Orcad, Cadstar да видя що за продукти са но определено не са толкова добри. Преди години работех с "Tango" под ДОС - страхотна програма е! После минах на протел за Win 3.11 и до ден днешен работя с Protel. В момента мисля, че версията 99SE е най-добрата - стабилна е и има купища библиотеки. За симулация най-добрия продукт за мен е "Multisim 10" (Electronic Workbench 10) само него използвам, а преди да ги купят "National Instruments" работех с версия 2001. "Microcap" също е добра но не е толкова интуитивна и е оптимизирана за високочестотна техника. "Proteus ISIS" e добра за симулация на микроконтролери, там никой не я бие.  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Съб Юни 02, 2007 13:09 Заглавие: Re: protel или orcad |
|
|
| Yassen написа: |
За симулация най-добрия продукт за мен е "Multisim 10" (Electronic Workbench 10)  |
Защо в Техническия Университет София цял семестър ни обясняваха че по-добър аналогов симулатор от PSpice няма.
 _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Юни 02, 2007 14:14 Заглавие: |
|
|
| Главно ще се документират схеми и ще се правят платки.Симулаций също ще се правят , но доста рядко.Според прочетеното се спирам на Protel .Само искам да доуточня:Protel99SE е по добра от Protel DXP и има повече библиотеки.Правилно ли разбрах? |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 20:01 Заглавие: |
|
|
Не разчитай толкова на Protel -ските библиотеки! Толкова лесно се работи с този продукт, че каквото ти е необходимо, можеш да си го нарисуваш веднага! Аз отдавна не използвам библиотеките на продукта. За оформяне на документация малко е слабичък, но върши работа. DXP за мен е доста претрупан! _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
|