| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 20:29 Заглавие: |
|
|
| ^^IYI^^ написа: | | И затова ме интересува дали като смена няколко кондензатора(става на въпрос за ламповите уреди,които са доста стари и чиито кондензатори исъхват) тези уреди ще изгубат колекционерската си стойност? |
Значи част от лампите вече не се намират,особено ако радиото не е соц.Ако утре филтражния електролит ти пробие и гръмне кенотрон,дето няма намиране кво прайм?
Затва за да ми е мирна главата аз- като реставрирам радиа задължително им сменям всички хартиени кондензатори и всички електролитни.
В краен случай електролитните се мерят и се сменят само тия които са намалили капацитета си или имат утечка.
Да слагаш дърти кондензатори е още по-зле,пък били те и неползвани изобщо.
Те са на години.
За да запазя автентичността режа стария кондензатор,изкърмушвам му карантиите,вътре вкарвам съвременен кондензатор и го затварям и го лепя.Вътре ливвам топло лепило от пистолет и захлупвам.
Керамични и слюдени кондензатори не сменям профилактично-освен ако не са повредени.
Това е. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
^^IYI^^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 14:36 Заглавие: |
|
|
Много благодаря.  |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 17:00 Заглавие: |
|
|
В момента стягам един "Акорд 102", че имам и още един такъв за стягане Та и на 2-то са скъсани кордите за ФА и за оня избирач дето е в алуминиева кутийка и лампа отгоре, нз как му викат В единия са вилняли мишки - изяли са няколко кондензатора, големия говорител и едната пищялка са останали с по половин мембрана... покрай тях са си гризнали и от кордите, какво е подгодящо да сложа за корда? Здрав конец? Или нещо по-специално? Още не съм го пробвал дали работи понеже цялото радио беше във фолио от цигарени кутии, тия мишки баш пожар са искали да направят... Добре че някой беше резнал щепсела, че иначе директно го бях включил... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2007 19:00 Заглавие: |
|
|
| Избирача в алуминиевата кутия с лампата отгоре е входния блок за УКВ-то , в него влиза сигнала от антената , а на изхода му има 10,7 МХц ( междинна честота) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2007 14:19 Заглавие: |
|
|
Забравих да питам, произвеждани ли са Акорд 102 в черен цвят? Донесоха ми такъв, доста добре е боядисан, изглежда че е нов. Никъде другаде не съм чувал за такова нещо  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 18:55 Заглавие: |
|
|
И още нещо - как да оправя датчика че ме дразни да не бачка Смених му 6 здрави ЕМ84, все едно и също показва, не се мърда при настройката :/ _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 20:22 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | И още нещо - как да оправя датчика че ме дразни да не бачка Смених му 6 здрави ЕМ84, все едно и също показва, не се мърда при настройката :/ | Това не е датчик а индикатор, щом си сменил вече 6 лампи, значи проблема е извън лампата! Схема имаш ли? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 20:52 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Milen_haskovo написа: | И още нещо - как да оправя датчика че ме дразни да не бачка Смених му 6 здрави ЕМ84, все едно и също показва, не се мърда при настройката :/ | Това не е датчик а индикатор, щом си сменил вече 6 лампи, значи проблема е извън лампата! Схема имаш ли? |
Уфф, допреди да напиша мнението съм се занимавал с датчици и съм сбъркал думата Индикатор имах впредвид. Нямам я схемата. _________________ Както си работеше и спря...
Последната промяна е направена от Milen_haskovo на Съб Юни 02, 2007 0:42; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 21:45 Заглавие: |
|
|
| Щом нямаш схема, обади се на Нанков. |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2007 23:56 Заглавие: |
|
|
мако офф-топик: лампи се намират на съвсем нормални цени и в почти същия набор като номенклатура отпреди години в руските магазини. Проблема е, че в България никой не се наема сериозно да ги внася и "Електронинвест" ни товарят с цени поради тази причина. Ще ви дам конкретен пример: 6C33 в "Електронинвест" е 35,64 лв, а в Руски магазин 10 лв. Това е и причината на черно също да са скъпи.  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
|