| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 09, 2006 11:52 Заглавие: Фазово изместване в SAMSUNG S15A ??? |
|
|
Samsung CK-5373T шаси S15A
процесор SAA5291PS/097
вероятно с TDA8842 (не съм свалял екрана)
Изображението е силно изместено на дясно.Следва в ляво тъмна вертикална лента и липсващата дясна част обаче отляво(силно разтегната и разфокусирана).При появата на този проблем е имало и лека миризма на пластмаса която седи и сега като остатъчна такава.OSD е нестабилно и на моменти въобще липсва предполагам поради изкривения редови импулс.В момента всички напрежения са в норма няма доловима миризма и нагряване на елементи.Имам съмнения за тангенсовия кондензатор или някоя от бобинките след него но ако някой е имал подобен проблем нека сподели.Ефекта понякога в началото го няма но след 2 до 3 минути се появява. Дъмп не съм сменял още. Благодаря ви предварително  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 09, 2006 12:39 Заглавие: |
|
|
| Провери си формата и амлитудата на 41 краче на ТДА8842 там влиза импулса от обратния ход но хоризонталната развивка.Има един ценер dz201 провериго.Проследи импулса от обратния ход от ТХО-то. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 20:52 Заглавие: |
|
|
Докладвам за резултата. Оказа се прекъснал резистора R236 3.9к през който се вземат редовите импулси.След замяната му с нов телевизора заработи нормално но резистора взе да пече много яко. Оказа се че е прекъснат и кондензатора С413 4.7n на 400V който "филтрира" или по скоро ограничава тези импулси към маса.След подмяната му с такъв но на 1 kV резистора истина и всичко си дойде на място.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 21:57 Заглавие: |
|
|
| Ей това е истински колега! Браво Сашо! Така трябва да завършват всички теми, с доклад за да има полза от форума и за в бъдеще. |
|
|
 |
Petronii Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 11, 2006 13:13 Заглавие: |
|
|
Напълно съм съгласен с колегата.. Така трябва да се процедира. _________________ Дано не правя грешка |
|
|
 |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 22:20 Заглавие: |
|
|
При мен всико е здраво,а картината се срива по хоризонтали освен тда8842 да прави проблем.  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 22:58 Заглавие: |
|
|
| pavlin v написа: | При мен всико е здраво,а картината се срива по хоризонтали освен тда8842 да прави проблем.  |
Нищо лично ,колега! Но:
сигурно не всичко е здраво...;не пишете да сте измерили нещо?!
Освен кондензатори има и други елемени ....
А това :" не синхронизира измества по фаза" как да се разбира ??
Ако не синхронизира, как ще се види дали измества по ФАЗА?  |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 11:22 Заглавие: Фазово изместване в SAMSUNG S15A ??? |
|
|
| sacho написа: | Докладвам за резултата. Оказа се прекъснал резистора R236 3.9к през който се вземат редовите импулси.След замяната му с нов телевизора заработи нормално но резистора взе да пече много яко. Оказа се че е прекъснат и кондензатора С413 4.7n на 400V който "филтрира" или по скоро ограничава тези импулси към маса.След подмяната му с такъв но на 1 kV резистора истина и всичко си дойде на място.  | Същата повреда я има и при KS1A-там се сменят R414-15KOM И CR405-4700PF= _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 11:58 Заглавие: |
|
|
Шасито е S15A-03 резистора и кондезатора съм проверил здрави са и сан-кастел импулс на 41кр. е добре  |
|
|
 |
|