Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Хладилник в кола ?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
LesHper
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 02, 2007 23:09    Заглавие: Хладилник в кола ? Отговорете с цитат

Днес след един прекаран ден на плажа ми хрумна идея (не че съм първия но....). След като решихмe да си тръгваме и отидохме до колата аз бях страшно жаден. Понечих да пия вода от едно шише което беше сложено до ръчната и си "изгорих устата". Според вас може ли да се направи някакво самоделно хладилниче колкото за една две бутилки вода. Какво ще кажете по въпроса? Смятам да е някаква кутия сложена в багажника. Тази кутия ще охлажда само когато колата е запалена. През останалото време ще поддържа температурата с добра топло изолация. Приемам и идея за такова хладилниче с термостат.За класичски термос се сетих но нещо не смятам че ще съм доволен. Приемам всякакви идей, линкове за сайтове и съвети. Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Съб Юни 02, 2007 23:24    Заглавие: Хладилник в кола Отговорете с цитат

Е,разбира се ,има такива хладилничета,включват се в запалката и нямаш проблеми,но типично по български съм виждал и енергоспестяващи!!!Термофонна чанта-просто и елементарно:Кутия от стериопор,добре уплътнена,вътре 2-3бутилки с вода ,бира или каквото ти дойде на ум,извадени сутринта от фризера и допълнени с кофичка лед на бучки.Фабричните са облицовани с кожа или др. опаковки,но съм виждал и т.н. еднодневки-само от стериопор.Важно е само уплътнението.Ползвал съм подобни и има ефект спрямо твоята бутилка.А термосите ползвахме някога по Живково време,когато се пестеше от аксесоари за сметка на нощните напивания в ресторантите.А,ако говорим сериозно малките авто-хладилници дърпат бая ток от акумолатора и когато решиш да запалиш колата,можеш да пиеш като награда,само една студена вода.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 7:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Е студено у голяма жега без загуби на енергия няма как Crying or Very sad . Тия чанти с небезизвестния елемент на Пелтие си лапат поне 1,5 А . А най-практично ще да е бирата у водата дето плажуваш ( хем не се разсеваш докато пазиш бутилката някой да не я отнесе -хем се печеш) Laughing Laughing
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 22:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Миналата година в магазините ПРАКТИКЕР продаваха хладилници за кола на зверската цена от 17 (седемнайсет) лева .С елемент Пелтие и с формата на истински хладилник .За две бири и половина. Razz така че да правиш...
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 22:25    Заглавие: Отговорете с цитат

шепа амониева селитра в кофа с вода и ела да видиш -ледена бира
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimir_ki4ev написа:
Миналата година в магазините ПРАКТИКЕР продаваха хладилници за кола на зверската цена от 17 (седемнайсет) лева .С елемент Пелтие и с формата на истински хладилник .За две бири и половина. Razz така че да правиш...
То само заради Пелтието си заслужава да купиш няколко че идва лято и доста автомати за вода ще се обадят за ремонт а такъе елемент под 30-35лв нещо не мога да намеря Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Genose
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Vn.

МнениеПуснато на: Сря Юли 25, 2007 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Виждал съм в хонда-като запалиш двигателя и дъното на жабката започва да изстудява,мястото не е много 2 -3 малки бири влизат с клизма Laughing
Върнете се в началото
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Юли 25, 2007 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Достатъчно е да поставите 1-2 предварително замразени във фризера пластмасови бутилки вода в добре топлоизолираното сандъче и хем ще имате леденостудена вода хем и бирата ще е супер.
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 10:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега fishev, вижте какво си намерих
цък
цък
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 11:16    Заглавие: Отговорете с цитат

bobykafe написа:
Колега fishev, вижте какво си намерих
цък
цък

Похвално е, че си намерил елементи на Пелтие. На първия цената му е колкото при нас, втория е по-евтин, но докато дойде до България със сигурност цената му ще стане над 40 лева.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети