| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 0:50 Заглавие: EEPROM 24C04 |
|
|
| Колеги може ли да се трие 24С04 и ако може как става.Начинаещ съм.Програматора ми е Willem .Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 1:39 Заглавие: 24c04 |
|
|
Може да. За триенето, не мога да кажа точно, защото всеки програматор си има собствен софтуер. Търси функцията Erase. _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 8:26 Заглавие: |
|
|
| Не може да се трие - презаписва се съдържанието със стойности FFFF. Не знам какъв софтуер ползваш, но при PonyProg става от менюто - Други=>запълване на буфера (Utility=>Fill Buffer). |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 8:48 Заглавие: |
|
|
Off/ Независимо от програматора и софтуера който се ползва "проблема" с паметите е по-друг.
Когато се програмира или трие дадена памет, то програматора и "казва" по шината която се ползва за обмен какво да се направи и на практика действието се върши от самата памет (или контролер) която се програмира.
"Проблема" е, че не всички памети поддържат ("разбират") такава команда и за това в такива случаи се ползва програмирането на целия и обем с FF което е еквивалентно на операцията изтриване. |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 12:17 Заглавие: 24c04 |
|
|
Абсолютно точно. А междодругото аз някога записвах такива с програматора на Млад Конструктор. До колкото си спомням с Пони Прог нямаше проблем да се изтрие (чрез функцията Erace). Трябва и Willem да стане, като се има в предвид, че този програматор е с повече възможности, както от страна на приставките така и от страна на софтуера. _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 12:38 Заглавие: |
|
|
| Ами на софтуера това си е предвидено и при кликването изписва ,че не може да изтрие този чип ,може само да го запише с FF или 00 ,зависи какво разбираш под изтрит 24С04 . |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 13:53 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: | | Не може да се трие - презаписва се съдържанието със стойности FFFF. Не знам какъв софтуер ползваш, но при PonyProg става от менюто - Други=>запълване на буфера (Utility=>Fill Buffer). |
Благодаря записах FF и стана. |
|
|
 |
|