Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

лат2090 по новия с радиаторите от страни
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
емо
Гост

МнениеПуснато на: Чет Май 31, 2007 23:43    Заглавие: лат2090 по новия с радиаторите от страни Отговорете с цитат

момчета надявам се да ми помогнете.взех един лат 2090и като го вклучих поработи и изгоря.и трябва6е да го купя штото аз го изгорих.та ви моля помогнете.няква схема ако можете да ми намерите.пуснах го на бридж на една 18" на 4ома с меко ока4ване започна да бражди и изпука.после го отворих и му смених малките предпазители,и на единия канал като го пусках му гореше предпазителя.мерси предварително.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пет Юни 01, 2007 15:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Давай мейл на ЛС!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
akila
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 02, 2007 9:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Давай мейл на ЛС!
[email protected].
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Съб Юни 02, 2007 23:52    Заглавие: лат 2090по новият Отговорете с цитат

Може ли и на мен схемата да я сравня с моята,щото някога имахме бизнес отношения с производителя и имахме цялата документация,но след демокрацияна нещата се промениха и изгубихме деловите отношения.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 02, 2007 23:56    Заглавие: лат 2090по новият Отговорете с цитат

Предполагам,че става на въпрос не за широкоизвестният модел от сп.Радио телевизия електроника 2090 и др.инструментални уредби от 80-те години?
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 6:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Веско,точно за тази статия става въпрос.Аз не мисля,че ще има някакви драстични разлики.Поне преди години,когато все още се занимавах с ремонти ,правих такива стъпала и пътеводител беша тази схема.Интересното е това,че за 2120 нищо не се появи на бял свят!Тук в младежкия дом имахме такова стъпало.На едно мероприятие някой се оплете в жиците и то си гръмна,без да се интересува дали има защити или не.Наложи се да го нося в София,защото по него време мощни ДАРЛИНГТОН-и просто нямаше откъде да се вземат.Стана така,че конструкторът го нямаше и негови колеги се хванаха да го правят,само че НЯМАШЕ схема.Останах безкрайно учуден,попитах как така нямат,смутолевиха нещо и така и не ми отговориха.Между другото 4 транзистора ги сменяха цял ден,опукаха може би 10-12 други,докато го подкарат.Но това е друга тема Laughing ,за раздел вицове.
akila,от два дни се опитвам да ти пусна схемата,но има някакъв проблем с нета.Връзката е бавна и не мога да закача файла.Днес отново ще опитам.

Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 8:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Веско,точно за тази статия става въпрос.Аз не мисля,че ще има някакви драстични разлики.Поне преди години,когато все още се занимавах с ремонти ,правих такива стъпала и пътеводител беша тази схема.Интересното е това,че за 2120 нищо не се появи на бял свят!Тук в младежкия дом имахме такова стъпало.На едно мероприятие някой се оплете в жиците и то си гръмна,без да се интересува дали има защити или не.Наложи се да го нося в София,защото по него време мощни ДАРЛИНГТОН-и просто нямаше откъде да се вземат.Стана така,че конструкторът го нямаше и негови колеги се хванаха да го правят,само че НЯМАШЕ схема.Останах безкрайно учуден,попитах как така нямат,смутолевиха нещо и така и не ми отговориха.Между другото 4 транзистора ги сменяха цял ден,опукаха може би 10-12 други,докато го подкарат.Но това е друга тема Laughing ,за раздел вицове.
akila,от два дни се опитвам да ти пусна схемата,но има някакъв проблем с нета.Връзката е бавна и не мога да закача файла.Днес отново ще опитам.
няма проблем.ако можеш да го пуснеш в формат .jpg ,защото сам си преинсталирал"щаигата" и бая формати не ми ги отваря.между другото сам ви много благодарен за оказаната подкрепа.тази тема я пуснах в бгаудио и ме изхварлиха от саита,защото можеби не става дума за лампови стапала.абе с две думи не им е на нивото да обсъждат българки усилвател от 80те.дори мисля да се регистрирам отново с ник които няма да използвам и да напцовам там някав комплексар велински,направо цяла тема ще му отделя.аз съм голям фен на хи енд,но нямам 2000лв. за ламба.човек се разпростира според вазмойностите си.мерси отново Exclamation
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 9:40    Заглавие: Отговорете с цитат

О,ти си се набутал направо в гнездото на пепелянките!Там те изритват веднага,освен ако не им ближеш...Можеш да опитваш с въпросите си и тук: http://www.bgaudioclub.org/forum/ Това е съвсем друг клуб.Схемата и статията са снимани с дигитален фотоапарат,защото за момента нямам скенер.Следователно едва ли ще имаш проблеми с отварянето.

Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 22:51    Заглавие: лат 2090по новият Отговорете с цитат

Местожителство: Provadia
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 7:38 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Веско,точно за тази статия става въпрос.Аз не мисля,че ще има някакви драстични разлики.Поне преди години,когато все още се занимавах с ремонти ,правих такива стъпала и пътеводител беша тази схема.Интересното е това,че за 2120 нищо не се появи на бял свят!Тук в младежкия дом имахме такова стъпало.На едно мероприятие някой се оплете в жиците и то си гръмна,без да се интересува дали има защити или не.Наложи се да го нося в София,защото по него време мощни ДАРЛИНГТОН-и просто нямаше откъде да се вземат.Стана така,че конструкторът го нямаше и негови колеги се хванаха да го правят,само че НЯМАШЕ схема.Останах безкрайно учуден,попитах как така нямат,смутолевиха нещо и така и не ми отговориха.Между другото 4 транзистора ги сменяха цял ден,опукаха може би 10-12 други,докато го подкарат.Но това е друга тема ,за раздел вицове.
О.о.о..за дарлингтонови стъпала не ми се говори.Преди 20г. правих една схема на PHILIPS и от тогава ги намразих,както и за модела 2120.Преди Нова Година колегата Весо от Ботевград ми прати едно Монтанско стъпало с дарлингтони,и ми се случи същата неприятност ,смених един джоб жилеза и две торби нерви и завинаги намразих тези решения.
Относно модел 2090,вече няколко години на срещите в Рибарица,си стои -ветерана в залата за конферетцийи и работи безотказно.Класиката си е класика!
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 7:53    Заглавие: Re: лат 2090по новият Отговорете с цитат

оки доки.няма проблем.отново мерси за помоша момчета Exclamation
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети