| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivo Vatov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 22:25 Заглавие: Имам интересна идея!! |
|
|
| Хрумна ми че ще баде много полезно за всички ако бъде направен сайт (от тези които вогат тъй като аз не сам навътре в нещата ) на който всеки да предоставя информация в кой магазин какви цени е видял на дадини устройства (части ) и се направи класация. По този начин още преди да сме тръгнали по магазините ще знаем каде да отидем и каде да купим най-евтиното. Предложението ми е за магазините за електронни компоненти но може да се доразвие в много голям сайт който за който един ден хората ще дават пари за да се регистрират в него. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
|
|
 |
Ivo Vatov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 23:01 Заглавие: И аз съжалявам но не сам я видял тази тема |
|
|
| Въпреки това мисля че ще е най добре това да стане на някакъв сайт къдетотази информация е систематизирана.А като иннформация от мен да знаете че инструментите в комет са много скапи както и в пасат. най ниски са цените им в електронинвест. а относно елементите мисля че най евтино продават МТ1 в младост. но става въпрос основно за SMD компоненти каквито аз най често купувам а и винаги взимам по големи количества първо защото цената им над оределена бройка пада с до 30% а и не са скъпи. резистор е под 1 ст. за брой за 10-99 бр. |
|
|
 |
YHV Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 9:18 Заглавие: |
|
|
Иво, идеята ти е интересна, но не си ли забелязал, че всичките изброени от тебе магазини си имат интернет страници със стоките, цените и наличност на компонентите, които предлагат.
Вместо първо да хукваш по магазините, просто проверяваш цените на елементите, които търсиш в съответната страница на магазина.
А и в повечето случаи можеш да си порчаш компонентите докато си още пред компютъра  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 17:02 Заглавие: |
|
|
E има доста магазини които си нямат сайтове. Все пак на едно място
ше имаме информация за много магазини и ще е по-удобно, пък и ще има отзиви за качество  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 18:17 Заглавие: хитра идея ама.... |
|
|
Не е лоша идеята ти ,но да не стане обратния ефект-от магазините като влезат в сайта и да си сверят цените като сергиите на пазара и тогава ще увиснем всички!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 19:25 Заглавие: |
|
|
Ех да вярно е! В един магазин гохвалих продавачката, че било евтино. Но тя ми каза не дей се радва, че да не поскъпне  |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2004 20:40 Заглавие: Имам интересна идея |
|
|
| Като идея никак не е лошо,но от моя гледна точка мога да споделя,че наскоро си купих 10бр.евтини транзистори BUT12\BUT18 още с първия мотаж на повреден тв.,транзистора гръмна като бомба и след отлюспване на горния слой пластмаса,учудващо видях кристал,малък,като маломощен транзистор.Веднага счупих един работещ BUT12 от оригинален PHILIPS и разликата беше очевадна.При това,надписите бяха толкова добри,че и мен заблудиха-е какво значи да търсим евтино?Дори и от скъпи фирми съм купувал боклуци.Значи тук цената няма значение.Има нещо друго,с което трябва да се преборим-китайските боклуци,които заливат не-само нашата държава,а и света.Противоречията ще са жестоки с тази огромна нация! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2004 20:47 Заглавие: |
|
|
| Майсторчета,гледайте надписите под ъгъл или с мобилна лупичка да са издълбани с лазер върху корпуса,китайците все още не инвестират в това.. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2004 21:22 Заглавие: |
|
|
Stoy40, мислиш ли
Това твърдение | Цитат: | | да са издълбани с лазер върху корпуса,китайците все още не инвестират в това | меко казано не е вярно. |
|
|
 |
|