| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 8:12 Заглавие: касов апарат datecs mp-55 |
|
|
| това ми е личния апарат. оказа се че при програмирането са разменени местата на булстата и данъчния номер. интересуваме как се програмира , иначе трябва да го мъкна до обасния център. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 8:25 Заглавие: |
|
|
Off/ Даначния номер като такъв - отпадна!
Има ДДС номер (ако си регистриран по ЗДДС) и Идентификационен номер който е бившия Булстат!
Когато ги има и двата - ДДС номера е същия но с префикс BG!
T.e. ако номера ти по булстат е бил 123456789, номерата които сега може (и трябва да имаш) са:
ЕИК (Идентификационен номер) - 123456789
и ДДС номер (ако си регистриран) - BG123456789. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 8:58 Заглавие: |
|
|
| несъм регестриран по ддс. по книжката мога да променя булстата, но достъп до реда за данъчния номер не е описан. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 9:29 Заглавие: |
|
|
Така трябва да бъде. Хората са си свършили работата. Преди данъчния номер, а сега булстата трябва да е във фискалната памет. Програмира се еднократно при въвеждане в експлоатация и може да се смени само със смяна на модул фискална памет. По съответния ред, описан в наредба 4.
И при мен е така. Ако не беше така, сега трябваше да се набуташ за смяна на фискална памет. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 9:42 Заглавие: |
|
|
| значи грешка няма . ако на булстата и данъчния номер пише едно и също ще е корекно. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 11:15 Заглавие: касов апарат datecs mp-55 |
|
|
Точно този начин на програмиране на екафп беше указан със обнародваното в ДВ.,бр.83 от 18.10.2005г изменение на старата наредба 4 от 16.02.1999г.Сега има нова наредба Н-18,която отменя наредба 4. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
sabi69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 05, 2007 8:06 Заглавие: |
|
|
и при мен са сменени местата на булстат и дан.№ - касови апарати които бяха закупени преди 2000г. - отпаднаха от употреба , затова се наложи да се закупуват нови - а които бяха след 2000г. се препрограмираха наново и доколкото знам само ТЕ са със сменени места на булстат и дан.№ _________________ http://gallery.devinbg.org/main.php?g2_itemId=97
колкото повече научавам---разбирам ,че нищо не знам |
|
|
 |
|