| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kala82 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 22:53 Заглавие: информацийка малко ако може |
|
|
Интересувам се за дъно Gigabyte GA-6WMM7 дали мога да ъпгрейтна биоса си и ако може как да го направя.
Предварително благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 8:41 Заглавие: |
|
|
| Принципно става като посетиш сайта на фирмата и там ще видиш има ли нов БИОС. А префлашването става със софтуер, който обикновено върви с новия БИОС. Създава се дискета или диск и се зарежда от нея/него. Ако имам време по-късно ще видя какво има за тоя модел. |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 9:06 Заглавие: |
|
|
| Да, ето тук - http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_DownloadFile.aspx?FileType=BIOS&FileID=10179 има последния рилийз (има и по-нова бета версия, но не ти я препоръчвам). Принципно флашването става с бутваща дискета (start-up disk), която се прави най-добре под Windows98 или 95. На нея записваш и файловете, които се получават след разархивирането на сваления от линка motherboard_bios_6wmm7_f6.exe - препоръчвам ти да запишеш тия файлове върху стартъп дискетата, но без autoexec.bat файла. Като рестартираш компютъра, влизаш в БИОС сетъп и настройваш първо зареждащо устройство да е флопи, поставяш получената преди това дискета и рестартираш, като преди това запазваш направените в БИОС промени. Като стартира от дискетата компютъра, пишеш команда flash860 6wmm7.f6 /-i, компютъра започва префлашване, а ти се молиш да не спре тока през това време и ако имаш късмет всичко ще е ОК, ако нямаш - получаваш "мъртъв" хардуер. Успех. |
|
|
 |
kala82 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 17:20 Заглавие: |
|
|
Мерси за инфото знам че има вариан да си прецакам хардуеара ще рискувам нямам особенно какво да губя!  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 19:23 Заглавие: |
|
|
| Пак съм аз флашването стана обаче имам проблем сега с хард диска си дава ми грешка и не ми го активира въпреки че сега всичко си прави на auto! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 19:48 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Пак съм аз флашването стана обаче имам проблем сега с хард диска си дава ми грешка и не ми го активира въпреки че сега всичко си прави на auto! |
С други думи не ти намира харда ли? Виж в менютата на БИОС-а няма ли HDD Auto detection и ако има оттам трябва да го разпознае. Ако и така не стане намери Load BIOS defaults и активирай тая опция. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 20:30 Заглавие: |
|
|
Нестава братче аз понеже съм с 2 харда и се получава нещо като конфликт понеже са на една шина и не мога да ги подкарам това е има някаква опция може би която трябва да се изклучи ама незнам точно коя е и мисля да пробвам да го флашна пак само че с по стар ъпдейт пък квот стане  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 20:58 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Нестава братче аз понеже съм с 2 харда и се получава нещо като конфликт понеже са на една шина и не мога да ги подкарам това е има някаква опция може би която трябва да се изклучи ама незнам точно коя е и мисля да пробвам да го флашна пак само че с по стар ъпдейт пък квот стане  |
Сигурен ли си, че джъмперите на тия два харда са коректно поставени - единия на "master", другия на "slave"? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2007 23:49 Заглавие: |
|
|
Всякак пробвах и не стана не можах да флашна и бета версията която не ми препоръча но аз реших да опитам и ми съобщи 4е не е за моето дъно смисъл че е старо или нещо такова ами май това ще е за сега рових се за оригиналния биос из гоогала ама нищо сега работи на един хард но и на него ми да някакви грешки и май ще сменям чипа и ще си копувам нов биос!
ако се сетиш нещо за някакъв вид въстановяване на стария биос сега е момента ако не ще карам по тоя план дет съм го замислил и ще похарча малко пари!!! |
|
|
 |
|