| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 0:16 Заглавие: Акорд 102 - много слаб звук |
|
|
Къде да търся проблема? Всички съпротивления са наред, крайното стъпало - предполагам също, еднакво усилване имат и 2-то ми акорда през магнетофонния вход. Всички копчета са изрядни (почистени). Лампите също работят - пробвах ги в другия ми "Акорд 102", направих и проба с лампите от другия - пак така. Къде може да е проблема? Някой има ли схемата му? _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 7:21 Заглавие: |
|
|
Провери за пробив кондензатора, който е паралелно на първичната намотка на изходния трансформатор. Как е анодното напрежение и напрежението на втората решетка на EL84, има ли брум при докосване на първа решетка на същата лампа. Ако там е наред - виж режимите на триодната част на EABC80 и прехвърлящия кондензатор от нейния анод към кр. стъпало. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 11:04 Заглавие: |
|
|
И електролита на катода на EL84 смени. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 12:02 Заглавие: |
|
|
След малко ще се заема. Предполагам че е преди крайното стъпало - толкова е слаб сигнала че даже индикатора не мърда. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 13:16 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | еднакво усилване имат и 2-то ми акорда през магнетофонния вход |
Това значи ли, че по ниска честота работи нормално?
Остава да провериш как е МЧУ-то EF89, анодно и екранно напрежение, напрежение на първа решетка, как са МЧ филтрите - дали някой не е прекъснал. Освен това от описанието не е ясно на всички обхвати ли е така - може клавишният превключвател да е клеясал. Може да има проблем и в хетеродина и смесителя - ECH81 - провери и нейните режими и вериги. Ако имаш каталог на лампите, можеш да се ориентираш и без схема. Ако имаш сигнал генератор, можеш да се ориентираш дали проблемът е в МЧУ или хетеродина - смесителя. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 20:18 Заглавие: |
|
|
Клавишните превключватели са добре зачистени, нямам толко опит с лампова техника че да се ориентирам по каталозите... Обещаха ми схема за утре, като я поразгледам пак ще пробвам. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 7:17 Заглавие: |
|
|
По каталога ще се ориентираш кой електрод на кое краче на цокъла е изведен. А най-общо - на лампите се проверява наличие на анодно напрежение - от около 100 до към 250 V - според зависи, наличие на решетъчно преднапрежение на първа решетка - отрицателно спрямо катода - от 0 до 10 - 20 V - пак според лампата, т. е. ако на решетката е 0 V към маса , на катода примерно е 5 V, и напрежението на втора (и четвърта) решетка - за тетроди, пентоди, хексоди, хептоди и октоди - от порядъка на анодното или по-ниско от него (някъде и по-високо). Разбира се, и отоплително напрежение - в Акорда е 6,3 V променливо.
Изправителят на анодното в Акорда е селенов блок грец, който може да даде фира с годините, затова най-напред виж колко е напрежението върху филтърния електролитен кондензатор.
В Акорда анодното на EABC80 e ниско - мисля, че бе към 80 V. Също така екранното на EF89 мисля, че беше също така ниско - към 100V. Другите анодни бяха към 200 - 250V. На първа решетка на EF89 е и напрежението на АРУ - отрицателно спрямо маса. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
|