|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 18:29 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Аз до сега никъде не съм слагал запетая защото не можах да я намеря на клавиатурата . Единствено както пиша на кирилица трябва да премина на фонетична и тогава да чукна на бутона Р най отдоло и тогава се появява запетайката . Но това за мен е дълга процедура и за това не слагам запетайки .А може би има по лек начин да се пише запетайка но когато са го предавали този урок сигурно съм бил в болнични  |
Защо бе, то и на БДС си има запетайка.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 18:59 Заглавие: |
|
|
Намерих я мамка и запетая  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 19:19 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Намерих я мамка и запетая  |
Че тя за какво се ползваше май и аз съм пропуснал урока  |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 21:59 Заглавие: |
|
|
[Аз до сега никъде не съм слагал запетая защото не можах да я намеря на клавиатурата . Единствено както пиша на кирилица трябва да премина на фонетична и тогава да чукна на бутона Р най отдоло и тогава се появява запетайката . Но това за мен е дълга процедура и за това не слагам запетайки .А може би има по лек начин да се пише запетайка но когато са го предавали този урок сигурно съм бил в болнични
Запетайките няма да ги броим. (Знам, че колегата Коцев има чувство за хумор и ще приеме конструктивната критика.)
--------------------------------------------------
Колега gogo, в книжовния ни език се използва "я". Правилно е "Не съм я виждал".
Даденият пример е типично използване на местен диалект. Предполагам, че това се пише основно от хора, живеещи в западните райони на България. В сръбския език се казва "je", което е същото като нашето "я". В тези области има силно взаимно влияние и това е най-вероятната причина. Но съм срещал подобно нещо и в района на Плевен и Троян. Това си го обяснявам като влияние от хора, преселили се от западните райони(не е експертно мнение).
--------------------------------------------------
Често се греши във форума използването на "с", "със", "в" и "във"
"Със" задължително се използва, когато следващата дума започва с буква "с" или "з". Във всички останали случаи се пише "с"!
Например: "със сигурност", "със заем", "със сила", но "с транзистор", "с диоди"...
Подобно е правилото за използване на "в" и "във". "Във" се пише, когато следващата дума започва с буква "в" или "ф". Във всички останали случаи се пише "в"!
Например: "във вътрешната част", "във фризера", "във вода", но "в схемата", "в предложението"... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|