| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
BaTe-GoiKo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 13:52 Заглавие: Как да намаля напрежението от 50V до 12 |
|
|
| имам един усилвател 50 волта му е травчето... как да го намаля до 12 волта 2-4 ампера, така че и другият исилвател който искам да сложа да работи и да не си пречат взаимно просто да ползват едно захранване? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 14:05 Заглавие: |
|
|
Я да посмятаме малко:
50-12=38
Т.е. 38В трябва да останат някъде които умножени по 3А да речем (да не са 4) правят има-няма 110 Вата които трябва да разсееш.
И още нещо не разбрах - имаш два усилвателя които искаш едновременно да захраниш от един траФ ли или как | BaTe-GoiKo написа: | | така че и другият исилвател който искам да сложа да работи и да не си пречат взаимно просто да ползват едно захранване? |  |
|
|
 |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 15:00 Заглавие: |
|
|
Малко не разбрах...
Имаш захранване 50 волта и искаш да го намалиш до 12 за да може да се захранват два усилвателя едновременно от него?
А само ако не се лъжа трафовете не са ли капсоловани по стандарт от 14.януари тази година?
малко по-добре трябва да си обясниш начинанието.  _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 18:49 Заглавие: |
|
|
Най-вероятно има 50-60 волта подадени към ЛАН кабел и иска да захрани няколко хъба без да си пречат /на 12 волта/
Поправете ме,ако греша
Успех! _________________ Az sam |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 22:30 Заглавие: |
|
|
определено грешиш!
имам усилвател, който е с трав 50 волта
искам да сложа още един усилвател в същата кутия и да ползвам същото захранване само че да работи на 12 болта амперите да са от 1-7
да се получи нещо като 2в1  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 9:23 Заглавие: |
|
|
Има възможности, но не са лесни... Линеен стабилизатор за тая работа не става, така че трябва да е импулсен. А проектирането и конструирането на такъв не е малък залък, така че те съветвам да не се заемаш.
По начина, по който задаваш въпроса, най-удачното решение за теб е да си купиш трансформатор за 220/12 волта, 50 вата и да си свиркаш. Изправяш с грец и кондензатор и си кажи-речи готов. Не смятам че ще излезе повече от 30лв, а за да направиш някои от другите варианти ще ти трябват много труд, упоритост, трупане на знания и много по-големи инвестиции, т.к. предполагам би го правил за първи път.
П.С. И принципно дори и да си доста обигран в тая работа, другите упоменати варианти са икономически по-неизгодни. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 10:51 Заглавие: |
|
|
Вземи си оправи правописа и редактирай мненията че ми писна от неграмотни писания.
траВ => трансформатор
болта =>волта
По темата - героят на Тодор Колев беше казал: Да реализираш кочина. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 11:06 Заглавие: |
|
|
tropper И аз стигнах до този извод
филипов...не ме интересува правописа а как да си реша проблема (не беше нужен офф топика) _________________ http://alcatraz.hopto.org |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 11:37 Заглавие: |
|
|
| BaTe-GoiKo написа: | | филипов...не ме интересува правописа а как да си реша проблема (не беше нужен офф топика) |
А трябва, тъй-като все пак търсиш помощ/съвет от хора, които ги интересува.
Както и да е. Хайде, със здраве!  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 11:41 Заглавие: |
|
|
| BaTe-GoiKo написа: | | ..не ме интересува правописа а как да си реша проблема .... |
Нас пък ни интересува.
А проблема, че не можеш ти да го решиш е повече от ясно. |
|
|
 |
|