|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ванчо Нов потребител

Регистриран на: 14 Апр 2007 Мнения: 27 Местожителство: гр. Попово, обл. Търговище
|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 10:24 Заглавие: Осцилоскопи - новите са много скъпи, старите не ги намирам |
|
|
| Здравейте, колеги! Намерих си ТЕС-ове и то два и то на цена от 50 броя всеки като единия даже не е употребяван. Ако някой се заинтересува мога да дам параметрите на човека, който ги продава. Случайно разбрах, че продава и осцилоскопи и това ме накара да подхвана тази тема. Съвременният осцилоскоп (цифров, с цифрова и аналогова памет, двулъчев) е нещо както многофункционално, така и много скъпо и не е по джоба на всеки един, който се занимава с електроника. В същото време все още се намират стари, все още (добре) работещи (руски) осцилоскопи. Аз лично съм работил с ОН-50 и С8-17 и съм доволен от тях. Това, което ме интересува е как варират цените на тези уреди, защото не намирам информация за тях в Мрежата (възможно е и да не търся както или където трябва, не знам). Интересува ме също така, съществуват ли такива, българско производство и информация за тях. Благодаря на всеки, който може да помогне . . . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 10:54 Заглавие: Re: Осцилоскопи - новите са много скъпи, старите не ги намир |
|
|
изпадат от време на време... трябва да следиш обявите по форумите.. варира им много цената но са в този диапазон 50-200 лв. Аз си купих миналия месец един чисто нов в оригинална опаковка C1-72 за 100лв, страхотен уред е А колкото до българските, не се хаби да търсиш, никога не е правен български добър осцилоскоп, имаше едни ламБови но те за нищо не стават (огромни, бавни и нестабилни) _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 11:02 Заглавие: Re: Осцилоскопи - новите са много скъпи, старите не ги намир |
|
|
| Yassen написа: | | варира им много цената но са в този диапазон 50-200 лв. |
И те са много-миналата година тук във форума,се продаде "дедо Тектроникс" със памет за двестатина лева.
Дебни по форумите и тука и другите дето са свързани с електроника,по разните сайтове за обяви.Често излизат оферти за осцилоскопи. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 15:00 Заглавие: Osciloscope |
|
|
На мен ми попадна един 2X100MHz (не се сещам за марката, зелен с жълт панел и черни копчета беше). Екранът е доста голям. Продава се за 250лв. БЕЗ сонди. Не е ли малко скъпичко Все пак вярно, че е в добро състояние без повреди, но като си купиш и хубави сонди отива на 300-350лв. Вие какво ще кажете. _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 15:30 Заглавие: |
|
|
| За тези пари ( ако галетите му са в ред) го грабвай или го пускай във форума . Лично мен ме интересува ( но това вече е за " продажби " ) |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 15:53 Заглавие: Osciloscope |
|
|
Супер е! Без драскотина дори. Всичко е здраво. Тръбата е почти нова. Аз се съмнявах в цената. Ако до довечера не реша го взема утре ще го пусна в обявите. _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 18:54 Заглавие: |
|
|
Няма руски осцилоскоп,който да работи задоволително...в най-добрия случай показва "нещо" и синхронизира 'някак си".Добре,че в ремонтната дейност не се налагат съвсем точни измервания..Аз лично ползвам стар Hameg 100mhz двулъчев и е на светлинни години от руските.
250 лв за 'някакъв руски" боклук си са хвърлени пари на вятъра... _________________ Az sam |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 19:39 Заглавие: |
|
|
не съм напълно съгласен с това изказване. Руските прибори са много добре изработени, с точни елементи. Измерват съсвем точно, но с уговорката че говорим за професионалние им осцилоскопи, а не за любителските. Съвсем друг е въпроса, че повечето от тях са морално остаряли, но в момента имат страхотни нови модели със стабилна синхронизация. Все пак в момента пазара е глобално отворен, paypal работи и тук и е съвсем достъпно човек да си купи наистина качествен осцилоскоп за 200-500лв от e-bay, така че е наистина безмислено да се дават такива суми за морално остарял съветски прибор. Ако цената се колебае около 50 - 100лв обаче покупката е оправдана напълно.  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника
Последната промяна е направена от Yassen на Чет Юни 07, 2007 20:21; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 19:53 Заглавие: |
|
|
| Аз ако трябва да избирам между Руски,Китайски или уж някакъв сегашен марков бих предпочел Руски.Напълно съм съгласен с казаното от Yassen. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 22:44 Заглавие: |
|
|
| Yassen написа: | | Руските прибори са много добре изработени, с точни елементи. |
Били са,ама навремето.Като сметнеш сега колко електролити има поизсъхнали и колко металохартиени кондензатори има с понамалял капацитет и точността и стабилността на синхрото отиват в гъзъ.
| Yassen написа: | | Все пак в момента пазара е глобално отворен, paypal работи и тук и е съвсем достъпно човек да си купи наистина качествен осцилоскоп за 200-500лв от e-bay, така че е наистина безмислено да се дават такива суми за морално остарял съветски прибор |
То така,ама като сметнеш от е-бей че имаш и транспортин доставки по 60лв на кило,ако полвзаш DHL примерно,щото те са най-евтини и транспорта ше ти излезе,колкото осцилоскопа,да не и вповече. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|