| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jordan64e Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 18:43 Заглавие: SAMSUNG CK20S20BT шаси S15 видеоусилвателят не работи . |
|
|
След пускане на телевизора видеоусилвателя остава запушен.След известно време заработва за около 2 секунди след ,което остава запушен за около 2секунди и т. н. кинескопа ту светва с нормално изображение ту изгасва. При намалено ускоряващо напрежение около 300в спира да мига и работи както при по-ниско ускор. напрежение ,ако се опитам да го увелича на около 400в отново се запушва
и вече се вижда едва , едва обратния ход с лек зелен оттенък.Измерването на ускоряващото напрежение е с високоомен мултимер с вх. съпротивление(активно) 10 мега ома и вх. капацитет 100рF.TV-то е с:SAA5531PS/M4/0298 и TDA8842 S1 . Помогнете с мнения!Щях да забравя:презапоил съм шасито и съм проверил електролитните кондензатори и съм сменил повечето , мисля и да го измия. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 18:50 Заглавие: |
|
|
Вероятно кинескопа.Пробвай да замостиш отолението.
Няма нужда да го миеш.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 18:52 Заглавие: |
|
|
| Значи ,че кинескопа е заминал.Трябва да елеминираш АББ. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 10, 2007 19:46 Заглавие: |
|
|
| Вярно е ,че е от кинескопа вдигнах отоплението и спря да мига но не ми се иска да го пускам така, а не зная как да блокирам АББ ,ако може подскажи ми Jivko. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 7:21 Заглавие: |
|
|
| jivko написа: | | Значи ,че кинескопа е заминал.Трябва да елеминираш АББ. | Няма такава възможност. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 8:32 Заглавие: |
|
|
| Горещо благодаря на отзовалите се ! Закривам темата. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 12:27 Заглавие: |
|
|
| jordan64e написа: | | Вярно е ,че е от кинескопа вдигнах отоплението и спря да мига но не ми се иска да го пускам така, а не зная как да блокирам АББ ,ако може подскажи ми Jivko. | AББ-то не може да го елиминираш/блокираш, но може да го излъжеш. Много по-добре е, отколкото да го пуснеш с повишено отопление. Ако още не си му прочел евангелието, напиши колко точно е напрежението на трите катода RGB на цветни ивици или на черно-бяло на статичен кадър. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 18:09 Заглавие: |
|
|
| Напреженията са: ВК-46v;RK-45v;GK-56v |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 19:48 Заглавие: |
|
|
| jordan64e написа: | | Напреженията са: ВК-46v;RK-45v;GK-56v | Напреженията са много ниски. Увеличи малко G2, преди да започне да изключва и пак ги измери. Включи две съпр. /1-10МΩ/ на червения и синия катод към +200V. Подбери ги така, че напреженията на синия и червения катод да се доближат до това на зеления. Увеличи пак G2, така че напр. на трите катода да стане 90-100V при средно положение на контр. и яркост. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 12, 2007 12:06 Заглавие: |
|
|
| Напреженията са ниски понеже ги бях мерил не с уред с високо входно съпротивление.Направих каквото ми писахте,но не успях да изравня трите напрежения. При измерванията на съответния катод то видео усилвателя се запушва частично и това частично запушване не е еднакво със запушването при измерването на напрежението на другия катод,което води до грешки,а това до много:опити,мерения и последователни приближения.С две думи отказвам се.Сърдечно благодаря за помоща. |
|
|
 |
|