| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 9:48 Заглавие: TV Shneider TV-9 |
|
|
| ТВ- то е от Германия.Имаше проблем с верт. отклонение , но го оправих.Когато разпъна светна с обратен ход и бял растър.Липсва графика.При откачане на лентовия кабел за платката на кинескопа-няма промяна!Всички напрежения са в норма!Сигналите за RGB усилвателя към кинескопа липсват.При подаване на сигнал на антения вход и превключване на каналите със универ. дистанц. управление приема команди и на определен канал излиза звук.При гасене и ново пускане "забравя" на кой канал е стопиран!Дали не е от паметта?Тя е 24С32?Моля дайте съвет изчерпах се от идеи!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 10:11 Заглавие: |
|
|
След като на екрана свети в бяло и с обратен ход значи не всички напражения са нормални. Или имаш прекалено ниско напражение на катодите или прекалено високо на G2 - Ускоряващото.Какви са тяхните стойности ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 10:19 Заглавие: |
|
|
| Ускоряващото напрежение съм го увеличил аз иначе при намаляване гаси до черно без проблем! |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 11:04 Заглавие: |
|
|
| Опитай с чиста памет а ако искаш ще ти пратя и бин.Само кажи коя деветка е.Някой имат навика да позабраят. |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 11:38 Заглавие: |
|
|
| Довечера ще пробвам нещо с ТВ-то и ще видя пълния му номер.Утре ще го напиша дa ми пратиш BIN. |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 12:02 Заглавие: |
|
|
| Ок |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 15:53 Заглавие: |
|
|
| Проблема може още да ти е във кадровата.Наскоро смених кинескоп и тхо и все си разфокусираше, а проблема си беше само във кадровата и да не попаднеш на менте. |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 16:23 Заглавие: |
|
|
| Там е работата че кадровата си е оригиналната!Когато ТВ-то дойде за ремонт не му работеше кадровата TDA8177F!Смених 6-7 чипа и само с CTV9379FA тръгна но товареше едно от захранванията и пропушваше резистора!Вече се бях отчаял и реших да си го върна както е така и си слагам ориг. чип и ........... взе че тръгна.Така че мисля че не е от кадровата тъй като фокуса си е наред, а няма графика и т.н. |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2004 9:17 Заглавие: |
|
|
| ТВ-то го оправих!Проблема излезна от един резистор който беше изгорял и се беше овъглил та даже и платката беше овъглена.Та този резистор е свързан към корекциите на хоризонталната развивка.Аз бях сложил 10 ома резистор, а той трябва да е 10кОм.Оттам забива целия блок RGB.При смяна на резистора с 10кОм всичко си дойде на място.Не съм предполагал че е с такава стойност и не му обръщах внимание. ДВА МЕСЕЦА СТОЯ КАТО ПАМЕТНИК!Считам темата за приключена!Благодаря за съветите! |
|
|
 |
|