Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV AKAI мод.CT-14WKD-не се управлява от ПДУ

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
REPAIRMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 13, 2007 11:04    Заглавие: TV AKAI мод.CT-14WKD-не се управлява от ПДУ Отговорете с цитат

Добър ден на всички.
Горепосоченият апарат бавно и постепенно е губил способността да „вижда” дистанционното и клиентът е ставал все по-добър „снайперист”.В края на краищата съвсем вече не реагира на пулта.Всички функции от локалната клавиатура се изпълняват коректно и апаратът работи безупречно.Пробвах го и със два други универсални (вкл. и MAK2002)- нулев ефект.След разглобяването на апарата сигнала от фотоприемника стига до съотв.крак на процесора със добра амплитуда и без видими изкривявания.Въпреки всичко смених и приемника ,и драйверния траанзистор и елементите около него-нищо.Почти съм сигурен ,че процесорът е за подмяна понеже в архивите открих подобни случаи.Цената на проца е висока ,но нямам избор-без пулта не може да се влиза в менюто със настройките.Състав:
1.Проц.KWMCC 709A2207
2.ВидеоAN5195K-C
3.Други AN5637,AN5534,MN3868
Въпросът е: Може ли горепосоченият процесор да се замени със KWMCC 839A2301 понеже само това успявам да намеря.Става ли директно или трябват допълнителни доработки и евентуално подходящ дъмп?
Благодаря предварително на всички!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 13, 2007 13:03    Заглавие: Отговорете с цитат

прегрей стария процесор
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11

МнениеПуснато на: Сря Юни 13, 2007 19:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Изчисти го
Върнете се в началото
franko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Сря Юни 13, 2007 21:44    Заглавие: Отговорете с цитат

REPAIRMAN написа:
Може ли горепосоченият процесор да се замени със KWMCC 839A2301 понеже само това успявам да намеря.Става ли директно или трябват допълнителни доработки и евентуално подходящ дъмп?

Става,заменял съм и с 928A4205 KWMCC без никакви доработки,но до колкото си спомням струва около 60лв Confused
Върнете се в началото
REPAIRMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 14, 2007 11:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвах замяната на процесорите - не става.Направо блокира импулсното захранване и не свети светодиода за STANDBY.След връщането на стария процесор всичко е по старому.Пробвах и със празна памет и със дъмп от нета. Към колегата Bojilov - мина ми през ума да пробвам този FUNAI-ски номер,но ще се видя в чудо ,ако го прегрея.Все пак телевизора работи частично.Все още търся информация за взаимозамяеняемостта на тия процесори както и дали разположението и предназначението на отделните изводи е едно и също.Ако има разлики напълно нормално е резултата от подмяната да е такъв.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
REPAIRMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 14, 2007 11:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Пропуснах:
1.Към колегата fonevКакво се има в предвид под "почисти го"? Локалната клавиатура,печатната платка около изводите на процесора или друго?
2.В руските сайтове открих подобни случаи и там проблемът се е отстранявал със подмяна на кварцовите резонатори в самите пултове за ДУ или проблем със ниското захранване на батериите вътре в тях,т.е. пулта излъчва ,но на проца не му харесват импулсите.Аз съм съм пробвал с други пултове,обаче в руския форум колегата твърди че на този конкретен пулт за AKAI много трудно се намира заместител.

Какво мислите по този повод?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 14, 2007 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Опс..., а в първия си пост пишеш
Цитат:
Пробвах го и със два други универсални (вкл. и MAK2002)- нулев ефект.

Ти убеден ли си, че "твоя" (оригиналния) пулт е читав?
Нещо почвам да си мисля, че си се вгледал на процесора предварително.
Какъв е оригиналния пулт на телевизора - номер (ако има) или снимчица?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
franko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Юни 14, 2007 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

franko написа:
Става,заменял съм и с 928A4205 KWMCC без никакви доработки

REPAIRMAN написа:
Пробвах замяната на процесорите - не става.Направо блокира импулсното захранване и не свети светодиода за STANDBY.

Aко не бях сигурен нямаше да пиша.Процесора с който пробваш нов ли е?До сега съм сменял на 4 тв.-та като всички процесори са били с различни надписи след КWMCC и не е имало проблеми.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети