|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 14, 2007 17:29 Заглавие: |
|
|
Провери си и масите !
Най-големия проблем при КарАудиото (не само там) е как е изпълнена "масата" . В това число сечение на проводника , от къде се взема - от шаси или с проводник до акумулатора , точката от която тръгва маса за усилватела и маса за плеъра , контактни съпротивления - ако е лоша силовата маса - често дори настъпват повреди от към сигналната ( чинчовете) , сигн. маса за усилв. се взема през чинчовете и кабела от плеъра там също трябва добър контакт , макар "че не тече ток " .
Препоръчва се силови и сигнални кабели да не вървят заедно успоредно ( на близко разтояние един от друг ) .
Иначе тороидче с навита на него само + вата жица на захранването на усилватела - абсурд  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
FASMAN Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 13:06 Заглавие: |
|
|
Проверил съм кабелите и масата всичко е ок. Колата ми е хонда и няма кондензатор. И да уточня плейъра също ми се захранва от акумулатора при него няма смущения тъй като имам и на него колони.
Само не съм сменил високоволтовите кабели но и това ще стане през уикенда. Ще пробвам и едно феритче с 12-15 навивки и ще пиша какво е станало. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 13:39 Заглавие: |
|
|
Ако си толкова навит на това феритче в захранването на усилватела хвани две жици ( или два снопа жици ) с подходящо сечение и ги навий заедно , с еднакъв брий навивки . По едната плюс , а по другата минус . Преди дросела и след него сложи бързи електролити ( с малко ESR i ESL ) Jamicon ,Rubycon,Panasonic или каквито други добри намериш 1000-2000 uF , дублирай ги и с 100nF .
Това цялото "нещо" трябва да го има вътре в усилватела !
Най-вероятно обаче шума идва откъм входа ...Възможно е и усилватела ти да е от "капризните" , т.е. с недобре изпипана вх. част , може някой чинч да е прекъснат вътре в ампа . Провари дали външната част на чинча (търкалцето) на усилватела има връзка със силовата маса или корпуса , ако е така - не е добре .
Пробвай ако усилв. е закрепен към шаси с болтове , развий ги нека да няма ел. връка - понякога вх. клема на масата се откача от платката вътре и усилв. се захранва от радиатора си - не е добре .
Има и по-скъпичък вариант който често си заслужава - маса не от шаси , а кабели директно от акумулатора . Един до усилватела и един до плеъра . Корпусите на плеъра и усилватела да не допират шаси !!
Сега се сетих за феритчето - навивки чак 15 са много - 5-6 , достатъчно сечение на жицата и добра изолация , че както вървят заедно плюс иминус  |
|
|
 |
batstoyan Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 23:45 Заглавие: Още една проста идея! |
|
|
Защото обиколих магазините из Пловдив най - големия филтър на захранфането се оказа за 10А ток а пук на мен ми трябват около 50А.
Просто свъвжи 5 бр. филтри паралелно - така сще станат 50А  _________________ Zdrave i Uspexi ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|