| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Astor Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 06, 2007 16:48 Заглавие: |
|
|
Разходите по направата му ще прескочат цената на готовия продукт.
Аз като теб исках да го направя но е доста сложно и трудоемко.
Купешките имат всякакво управление - цифрово , аналогово _________________ The Big Man |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
predator_310 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 16:06 Заглавие: |
|
|
Гледайте сега каква е идеята.
Прави се честотен инвертор за монофазен ток и след това монофазния ток се прави на трифазен с кондензатори Как ви се струва? |
|
|
 |
Malibu Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 21:54 Заглавие: |
|
|
| predator_310 написа: | Гледайте сега каква е идеята.
Прави се честотен инвертор за монофазен ток и след това монофазния ток се прави на трифазен с кондензатори Как ви се струва? |
Той еднофазния инвертор да не мислиш че се прави по лесно?
Същия гърч е! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 22:42 Заглавие: |
|
|
Интересно ми е що трябва да има някакви цифрови глупости, микроконтролери и процесори. Една аналогова схемичка трябва да е много по лесно. Аз съм го замислил така:
Един честотен генератор, вързан към тиристор или симистор. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 16:00 Заглавие: |
|
|
| predator_310 написа: | Интересно ми е що трябва да има някакви цифрови глупости, микроконтролери и процесори. Една аналогова схемичка трябва да е много по лесно. Аз съм го замислил така:
 |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 20:44 Заглавие: |
|
|
| predator_310 написа: | Интересно ми е що трябва да има някакви цифрови глупости, микроконтролери и процесори. Една аналогова схемичка трябва да е много по лесно. Аз съм го замислил така:
абе ти хубаво си го замислил ,ама те хората взели та го измислили ,фабричен вариант това е ,вече има адски много честотни преобразуватели на пазара ,на рзлични цени ,за различни приложения ,е под 380лв не може да се падне  _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 18, 2007 10:08 Заглавие: |
|
|
| predator_310 написа: | Гледайте сега каква е идеята.
Такива има готови само проблема е че ако го захранваш монофазно изхода е 3Х220V
Преди 20тина години правихме аналогов инвертор 15КВ размери като трикрилен гардероб КПД 30-40% само цената на охлаждането беше около 800лв За това
Рботата с тиристори при постоянно токово захранване не е от най лесната за реализация  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 10:36 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Такива има готови само проблема е че ако го захранваш монофазно изхода е 3Х220V |
Ами то на повечето трифазни двигатели пише 220/380 волта. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 10:51 Заглавие: |
|
|
| alexandro28 написа: | | predator_310 написа: | Интересно ми е що трябва да има някакви цифрови глупости, микроконтролери и процесори. Една аналогова схемичка трябва да е много по лесно. Аз съм го замислил така:
абе ти хубаво си го замислил ,ама те хората взели та го измислили ,фабричен вариант това е ,вече има адски много честотни преобразуватели на пазара ,на рзлични цени ,за различни приложения ,е под 380лв не може да се падне  |
Малко ме сърби да дам най-малко 380 лева за нещо дето незнам дали ще ми върши работа. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 11:01 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Ами то на повечето трифазни двигатели пише 220/380 волта. |
predator_310 и какво според теб означава това?  |
|
|
 |
|