Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питане за Т3106
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 19, 2007 12:20    Заглавие: Питане за Т3106 Отговорете с цитат

Това е български приемник произведен във Велико Търново,черно бял 31см.с управление SAA1293A-03 и MDA2062. Всичко си работи с изключение на управлението.На кварца има 3в. и някакви странни осцилации.Не е написано каква стойност е.Като натисна Р+ цифрата мига но не се сменя а при Р- нараства все едно ,че натискам Р+.Другите команди като натисна цифрата мига но нищо не се променя.Моите подозрения са за кварца но не знам каква стойност е.Моля за съвет хората дето са участвали в сътворяването на тази балканска върхова технология.По принцип не ремонтирам такава техника но човека заяви ,че било скъпа семейна реликва и парите за ремонт не били от значение.Ами сега........
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Юни 19, 2007 12:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не би да си е променил записа на паметта?Защо не се опитате да вкарате програмата на ВТърново.
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 19, 2007 12:26    Заглавие: Отговорете с цитат

кварца е 4MHz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 19, 2007 12:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Резонатора е 4MHz.
Към паметта на 3 крак на процесора трябва да имаш стабилен клок (който спокойно да видиш) от 1МHz.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 19, 2007 12:37    Заглавие: Отговорете с цитат

На трети крак клок като слънце.Защо ми се върти в главата че с окъсяване на крачета се влизаше в нещо като сервизен режим и се препрограмираха отделни сегменти .
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 19, 2007 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно това имах предвид,трябва да се намери ДУ за В Търново,телевизор Търново и да се програмира паметта.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 19, 2007 12:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Дима,да ама не! Това чудо няма дистанционно,няма приемник и не е предвидено да има .И аз си го спомних това ама трябва дистанционно,а тук няма възможност.
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 19, 2007 13:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз затова написах ДУ за В Търново,телевизор Търново ,може и Кристал,от по-новите.Илинякой колега наблизо да има готова програмирана памет.Друг вариант е Понито и с приставка да се програмира.
joro_61sv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Малта

МнениеПуснато на: Вто Юни 19, 2007 13:08    Заглавие: Питане за Т3106 Отговорете с цитат

Имал съм такъв проблем ще се опитам да помогна.Дима е прав трябва да се препрограмира паметта.Мисля че този модел няма дистанционно.Затова трябва да извадиш паметта и да я сложиш на 55канално дистанционно на телевизор В.Търново -84 или -85 Отваря се дистаннционното и се окъсяват 15 и 23кр. на схемата два пъти така се влиза в сервизен режим.
ПРОГРАМАТА Е:
1позиция-10111010
2............-01101111
3............-10100000
4............-10000000
Ако се спреш на този вариант допълнително ще ти напиша стъпките.Сигурно има и по лесен начин с програматор колегите може да споделят.Успех! Smile
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 19, 2007 13:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Да аз въобще не се сетих че мога да прочета паметта от друго т.в.или да я препрограмирам .Лошото е че са вече кът тия приемници пък и колегите вече отдавна са се отказали да ги правят.Сега се сещам че това препрограмиране с дист. го имам на хартия някъде .За сега го слагам настрани докато дойде някой късметлия с Велико Търново с дист. Благодаря на всички които ми помогнаха. Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети