|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 12:16 Заглавие: |
|
|
....виждал съм..... с газова горелка...... и излизало евтино.... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 13:05 Заглавие: |
|
|
аз пък съм виждал как се краде ток )) |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 19:23 Заглавие: |
|
|
| lazarov написа: | ами колега емил74,
диаметъра на спиралата ще е около 400мм в най-голямата си част.
ще работи в суха среда (ама мисля да го замажа в шамот)
т-тра около 300 г. Целзии.
мощност около 12кВ
на края ще е с точкова заварка
а навиването мога да го направя на струг...
а бе момчета вуйчо ми иска да му направя ел.казан за ракия  |
Споделям мнението на колегата ELP, че е най-добре да се направи трифазен. Иначе излиза около 54 ампера. Ако още някой се включи наоколо и ще изгорите предпазителя в трафостанцията, който е най-вероятно около 120А...
Съветът ми е: 6 нагревателя от по 2kW, два по два свързани паралелно и трите двойки в звезда. Тогава оптимален е кантал със сечение Ф1mm-шведски. От страната, където ще нагряваш остави възможно най-тънка изолация. От другата страна го замажи с огнеопорна пръст и след това постави 6-10 см дебела изолация от стъклена вата, за да насочиш топлината и да намалиш загубите. Дебелината на огнеопорната изолация ще ти определи времето за достигане на работна температура-колкото по-голямо количество е, толкова по-бавно ще става достигане на работната температура. НО! И по-бавно ще изстива! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|