| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mincho1959 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 27, 2007 12:30 Заглавие: PIC програмиране |
|
|
До скоро работих с три програматора:PonyProg и два кита.Нямах никакви проблеми с тях . Преди известно време си смених PC-то и започнаха фаловете : не мога да чета и записвам нищо . Пробвах с различен софт ( PonyProg ; IC Prog ; PicUp ; NTP IC Prog )-нищо. PonyProg изписва : " Шината е заета или има хардуерна грешка" . След това закачих програматорите на три други PC-та - същия резултат.Смених кабелите , програматорите , настройките - не става!Пробвах да прочета 24Cxx ; AT90S2313 ; PIC16F84 , записвани на тези програматори - отново нищо. Тогава реших да измеря напреженията на изводите на COM порта , на който е закачен програматора . И на трита активни извода има около -10V , които не се изменят когато стартирам упр. софтуер . Това е така и на другите PC - та . Та - ако някой се е сблъсквал с подобен проблем , да помага ! _________________ kami-el |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 27, 2007 12:49 Заглавие: |
|
|
| ОС същата ли е като преди да смениш РС-то? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 27, 2007 15:17 Заглавие: |
|
|
ОС беше Windows XP - SP 1 , сега съм с SP 2,но съм пробвал и с двете,и с 98 - резултата е един и същ. _________________ kami-el |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юни 28, 2007 13:52 Заглавие: |
|
|
| na po-novite Pc-ta COM-ovete izobshto ne sa v chas ! |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 28, 2007 16:44 Заглавие: |
|
|
А програматорите как се захранват ,от COM-а или с външно захранване ,
IC Prog при Win XP трбяваше драйвер да се сложи ,да не си пропуснал да го сложиш . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 18:52 Заглавие: |
|
|
С външно захранване са . Качил съм драйвер . Започвам да си мисля , че нещо става с кабелите. _________________ kami-el |
|
|
 |
Tigar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 23:11 Заглавие: |
|
|
не е от кабелите от компа е с по бърз процесор тези програматори не работят и протокола на ком порта е малко по различен намери си слабо ПЦ и ще си в час, от личен опит ти го казвам. _________________ чистене на грешки на автомобили европейско производство, и автоелектроника. |
|
|
 |
|