| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гьоре Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2007 14:53 Заглавие: Станя беля със захранване на ТВ |
|
|
| Голям коцуз. Дефект в захранване на ТВ В. Търново ТЦ3404, подмяна на електролит захранването тръгва, пия вода от чаша, падат няколко капки върху съпротивленията емитер-маса (3х1 Ом) на BUT11A, резултата е изгарят тези съпротивления, тотален пробив на BUT11A, предпазител, диода към база и незнам какво още. Ядосах се и го оставих. Та да мисля ли че е заминала и TDA8380 ? И дали да се бъзикам още или да го ...........?? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2007 15:02 Заглавие: |
|
|
има 2 възможности:
1:да е здрава
2:да не е здрава
окончателна диагноза след в отстраняване на дефекните елементи
аз залагам,че я дала фира _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
Гьоре Гост
|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2007 15:16 Заглавие: |
|
|
| И аз така мисля и не само тя, а сигурно и оптрона. Изправеното напрежение през пробива колектор база е опаткало всичко. Явно така му е писано и ще отиде за резервни чаркове. Кинескопчето си беше идеално. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2007 17:13 Заглавие: |
|
|
| Ами стегни си го.Имам схема на захранването ако потрябва.Не вярвам да излезе много скъпо. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2007 18:05 Заглавие: |
|
|
Извинявайте за талаша , но не се сдържах :
| Цитат: | | пия вода от чаша, падат няколко капки върху съпротивленията |
Ако беше бира , нямаше да има пролем ...
Хвани се и си го оправи ! Дано не е вдигнало по-високо напрежение към останалата част на телевизора ! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2007 20:42 Заглавие: |
|
|
и кво като е гръмнал чипа-той чипа нов е 5лв-не е проблем да се отремонтира.всичко на всичко с останалите работи да стават нема 7-8лв.ама ти си знаеш де... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гьоре Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 8:59 Заглавие: |
|
|
Може и да сте прави и да опитам да го съживя. Дано няма поразии след вторичната част. ТВ_то беше в stand by.
evgevg, имам една схема но не е много четлива, ако желаеш изпрати ми я на [email protected].
"...Ако беше бира , нямаше да има пролем..." и в бирата има вода, но е по приятна от гледна точка на късото съединение. Ако употребиш обаче по вечко може и да стане късо в краката когато процесора в главата блокира. |
|
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 9:10 Заглавие: |
|
|
Кви сте вие там с тая вода и бира....аз тука си сънувам ракийката, а вие там до нея-вода-не знам ама работата не е на добре  _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
Гьоре Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 9:50 Заглавие: |
|
|
Ама ти наистина ли си в Botswana,Gaborone ? Ясно ми е какво да сънуваш ракийка - патил съм го, така че ти съчувствам. Ние тук си я пийваме, то какво друго ни остава за мехлем на душата. Понякога пийваме и вода и става късо съединение както виждаш.
Девиз - За бога братя не пийте вода когато сте с поялника..... |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 22:07 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | За бога братя не пийте вода когато сте с поялника..... |
Никога не пийте вода , тя е за миене ( не на платки под напрежение )  |