Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SHARP SV-2153
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Dimow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 12:50    Заглавие: ТV SHARP SV-2152CK Отговорете с цитат

Схемата , която ви трябва е SHARP SV-2152CK.Taм (в схемата) ,STRD 5441 e означен със шарповското означение IX1148CE .Видеотракта е изпьлнен с ТDA 3566A. Потърсете в интернет , ако не я намерите ще се наложи да ви я сканирам от " АЛЬБОМ СХЕМ" вьiпуск 4.
BINEV
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 14:35    Заглавие: Отговорете с цитат

колега виждам че голямо препотяване пада с тоя телевизор, но до колкото разбрах така и не си сменил високо волтовите кондензатори (1600-2000 В), но поне да пробваш свали от някоя стара платка, имал съм много случаи кадето всичко на мерени си е добра а транзистора или STR- си горят или загряват за 1-2 сек и пак същото. кака или иначе за пробата са ти нужни 5мин нищо не губиш Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Dimow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пет Юли 06, 2007 12:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Оказа се , че имам схема на SHARP SV-2152CKN. Която е същата.Изпратих ви я по пощата.
optron2001
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: St.Zagora

МнениеПуснато на: Съб Юли 07, 2007 14:27    Заглавие: Отговорете с цитат

ЗДРАВЕЙТЕ Колеги , днес ми е щастлив ден SARPA ЗАРАБОТИ НОРМАЛНО ! Най на края успях да намеря високо волтови кондензатори но не можах да открия 560пф/2кV а сложих 470пф/2кV .Днес телевизора работи от девет часа а вече е 15ч. и 15минути , STR-а езатоплил до толкова , че спокойно се държи с ръка и няма намерение да загрява повеяе.БЛАГОДАРЯ МНОГО на всички ,които ми помогнаха и посаветваха какво да правя и най веяе на Bojilov , Dimov , Binev i Vladimirsanoev.
Ако бях намерил кондензатори и ги бях сменил както ми каза Bojilov сега щях да съм забравил за SHARPA.Bojilov заслужава голямо черпене.Преключвам темата.!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети