| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 20:42 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | Значи след като днес сложих четки на прахусмукачката (чайка 10 руска машина ) и едната се счупи след 5 мин работа и след няколко пъти зглабяне и разглабяне ми писна мога да кажа следното : четките са направени със същия гъвкав проводник като за високоговорителите . Така, че старите четки ще свършат работа все за нещо  |
между медните жички на меките връзки на ВГ са сплетени копринени нишки с цел да се подобри устойчивостта им към такива многократни огъвания, които се получават в двата края при трептенето на мембраната _________________ home studio |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 22:20 Заглавие: :) |
|
|
Значи аз сам мн доволен от ширмовката на коксиалните кабели с по малак диаметър, и за сега сам нямал проблем с тях. Така че който иска да опита с тях  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 23:15 Заглавие: Re: Конкретна помощ |
|
|
| bobykafe написа: | | Намери си литцендрат- най лесно от стара аналогова централа- там номераторите са направени с такива жици, а ако си от Стара Загора обади се, ще ти дам. А това за късането до мембраната и до краищата е вярно |
И аз ползвам кабели от номераторите на старите телефонни централи. Меки са и здрави, а ако ги оставя малко по-дълги от оригиналните, така че при движението на мембраната да се огъват в средата на проводника - тогава стават вечни. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 9:41 Заглавие: |
|
|
ами наистина доста идеи ще ги поизпробвам по оригиналните а това от аналоговите централи как там се казваше( за първи път го чувам) къде по точно мога да го търся?(имам познат в пощата ) .проблема е че говорителя е доста мощничък и аз не търпя малки амплитуди пък за обикновения проводник - изкарах цели 2 дена с него иначе в тв.-то единия вг съм го съединил с обокновен едножилен проводник още по бай Тошово време и още държи шегувам се
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ АУДИО МАНИАЦИ (и не маниаци) !!! |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2004 9:47 Заглавие: |
|
|
ами това е то горе съм аз сефте забравям да вляза с ника
моля ви не правете това у дома  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
Mitaka Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2004 10:01 Заглавие: |
|
|
Наскоро в един магазин във Стара Загора видях да се продават гъвкави проводници за високоговорители - цената беше около 9 лева за 1 метър.
Не мога да кажа колко са качествени не съм си купувал. Предполагам че и на други места би трябвало да се продават. |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2004 22:56 Заглавие: |
|
|
Заради едните мустаци - както така ги знам да се наричат меките връзки - не си струва да се изхвърля добър бас (те другите (пищялки или средночестотни) май не се повреждат оттам?!)
Обикновено най-добре става с подобни от други високоговорители - повредени по друга причина.
Има и многожични проводници с изолация (особено меки и с голям брой жички), които могат да бъдат навити на къса спиралка и монтирани така издържат доста време. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2004 0:41 Заглавие: |
|
|
| Mitaka написа: | Наскоро в един магазин във Стара Загора видях да се продават гъвкави проводници за високоговорители - цената беше около 9 лева за 1 метър.
Не мога да кажа колко са качествени не съм си купувал. Предполагам че и на други места би трябвало да се продават. |
В кой магазин си ги мернал че може да ми се наложи да купувам (ремонтирам еи тука говорителите на момчетата от квартала) |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2004 12:27 Заглавие: |
|
|
знаете ли на мен ми направи впечатление че се къса мястото където е споявано  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2004 14:28 Заглавие: Високоговорители |
|
|
Всъщност се къса в КРАЯ на спойката.
TIReX, ако си от Стара Загора, обади се, ще ти дам литцендрат, става перфектно _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|