| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
scalpelo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2007 11:15 Заглавие: Търся схема на хронограф |
|
|
| Бихте ли казали от каде мога да се сдобия със схема на хронограф или да ми помогнете в направата на такъв уред.Да разясна на хората които не знаят какво е хронограф-това е уред който мери скороста примерно на въздушна пушка.Предполагам не е чак толкова трудно да се изработи и съответно да се намерят елементите му. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2007 18:17 Заглавие: |
|
|
| На пръв поглед не е трудно, но си нямаш представа колко време ми трябваше да направя ТОВА да работи стабилно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2007 20:04 Заглавие: |
|
|
Ти даже си го правил за връзка с компютър на мене ми трябва само да отчита данните на дисплея нищо повече.От каде намери схемата  |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2007 23:18 Заглавие: |
|
|
| Тази тема я преглеждах няколко пъти-от там се роди идеята аз да си направя такъв уред,но не казват от каде са намерили схемите,а особено първия уред не е нищо особено и за 15лв. може да се сглоби. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 08, 2007 8:15 Заглавие: |
|
|
Преглеждал си много бързо и не си забелязал още на първа страница този линк: http://store1.data.bg/como/chrono/chrono_info.rar
А има и други.
Проблема не е в зглобяването, а в схемата за обработка на импулсите от датчика, защото има разни безцветни газове, които действат на инфрачервените лъчи и трябва да се елиминира въздействието на околната светлина. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 08, 2007 17:57 Заглавие: |
|
|
| Видях и този файл както и още един,но самите схеми не са оригинални а са преправяни.Газове пневматичното оръжие практически не произвежда.Околната светлина-датчика е в кутия или както при един техен модел в тръба. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 09, 2007 8:14 Заглавие: |
|
|
Какво разбираш под "оригинална схема"? Това е любителско устройство и всеки добавя нещо от себе си, кога вярно, кога грешно.
При твоите познания в електрониката и химията, по специално изгарянето на смазка и олово, не виждам какви проблеми можеш да имаш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 09, 2007 14:00 Заглавие: |
|
|
Мани и ти си един разбирач-оловото гори дръжки.Пушката се тества недизелирана,защото иначе скороста варира доста.Не виждам какви познания са ми нужни за да принтирам схемата и да я отнеса на човек,който за разлика от тебе знае какво върши.Намерих готово у-во от което ще се справиме с копирането му  |
|
|
 |
|