| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
altunian Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 09, 2007 19:12 Заглавие: Реле, управлявано от 110 волта |
|
|
| трябва ми идея и по възможност схема за реле, чието управляващо напрежение да е 110 волта, а също така ако има начин релето да не "цъка" - т.е. да не е магнитно. мнгоо изисквания, но ми се иска да направя нещата както трябва. има ли хора с гениални идеи, които да знаят как да се направи това? благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 09, 2007 19:19 Заглавие: |
|
|
| Релето се задейства от тока който протича през намотката му така че ако знаеш съпротивлението му по закона на Ом ще си сметнеш какъв резистор ти трябва за да го захранваш на 110 волта , а ако искаш да не "цъка" ти трябва схема с тиристори примерно и това първото което ти казх не важи , въпреки че пак можеш да направиш един делител от който да се взима управляващо напрежение за релето с необходимата стойност. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 7:24 Заглавие: |
|
|
Електронни "релета" дал господ. Напреженията на които работят или сработват могат да се докарат на кавито ти душа сака. Ти по-добре кажи на какво ниво си в електрониката за да знаем как да ти отговаряме. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 7:36 Заглавие: |
|
|
| Фикри Нури написа: | | Ти по-добре кажи на какво ниво си в електрониката за да знаем как да ти отговаряме. |
А ти как мислиш, при такъв пост:
| altunian написа: | | ... а също така ако има начин релето да не "цъка" - т.е. да не е магнитно. мнгоо изисквания, .... |
 |
|
|
 |
altunian Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 7:48 Заглавие: |
|
|
| Ами трябва ми за следното - компютърче за управляване на устройствата в аквариум, който е за американския пазар. изходите му са за 110v, направени са също не с магнитни релета, защото не се чува типичното "цъкане". въпросът е как от този изход да управлявам 220в неща (товари от 1500 вата) с някакъв вид реле. това е. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 7:58 Заглавие: |
|
|
| altunian написа: | | Ами трябва ми за следното - компютърче за управляване на устройствата в аквариум, който е за американския пазар. изходите му са за 110v, .... |
След като е за този пазар и са му такива изходите, въпроса със захранването му решил ли си го вече? |
|
|
 |
altunian Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 15:19 Заглавие: |
|
|
| захранването на управляващия "миникомпютър" не е проблем - той се захранва през адаптор за 9V. проблемът е в изхода на управляващата шина - не мога да свържа 1500 ватови товари през трансформатор, защото ще ми трябват няколко огромни трансформатора. алтернативата е да има някакъв вид реле-превключвател, който да управлява включването на товар, когато излезе напрежение на сътоветния изход на шината. дано да съм го обяснил ясно. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 15:24 Заглавие: |
|
|
Не е съвсем ясно какво аджеба излиза от твоето устройство след като твърдиш, че се захранва от адаптер на 9В и споменаваш изходи за 110?
Какъв все пак е изхода му?
Качи някоя картинка, ако има подробности.
Има как да се направят нещата, но трябва да е ясно за какво говорим (пишем). |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 21:28 Заглавие: |
|
|
Na men mi se struva, 4e kolegata e poobarkal ponjatijata VHOD i IZHOD... |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 22:55 Заглавие: |
|
|
Защо аджаба отговаряте на малоумно поставени въпроси  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|