Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на TV Siemens FS967W4
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 06, 2007 13:06    Заглавие: Търся схема на TV Siemens FS967W4 Отговорете с цитат

Съдейки по написаното отзад шасито е CS8901. Ето част от доста претрупания състав: захранване TDA4601, процесор XC86622P, TDA8140, TDA4557, TDA3505, TDA2822M. Има и телетекст. Благодаря на опиталите да помогнат Smile
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пет Юли 06, 2007 13:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен отговаря на CUC4620.Проверете си пощата.
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 06, 2007 13:48    Заглавие: Отговорете с цитат

10X Dima
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 07, 2007 22:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата - ОК, но с ремонта загазих. Проблема на тоя телевизор е, че не заработва блока за управление и го държеше в stby. Аз прекъснах връзката от процесора към захранването и ТВ стартира, но заработват развивките и, предполагам, видеоканала, но не светват цифрите на блока за управление и не работят тунера и МЧУ. Открих, че ако го включвам и изключвам 7-8 пъти и заработва сам, но после пак прекъсва. Това е някаква особена разработка и поне според мен е като с два процесора - единия приема сигнала от дистанционното и включва и изключва приемника. Другия се грижи за останалото. И двете микросхеми имат "кварцове" и си генерират, но ТВ не заработва. Някой има ли опит с подобно "животно". Аз подменях кондензатори и презапоявах, но без успех.
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 10:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги, бихте ли ми помогнали?! Sad
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 10:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Правилно си се ориентирал-телевизора има централен процесор и копроцесор за дистанционното.
XC94308 си гори най-редовно...той командва един транзистор дето комутира захранването...
Рови покрай 94308-захранване,здрав ли е,комутира ли,не комутира ли,стендбай-секцията на ключа...сумати неща са.
Докато този процесор не тръгне като хората-не очаквай и централния процесор да тръгне и да изпише цифри на дисплея.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 11:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Правилно си се ориентирал-телевизора има централен процесор и копроцесор за дистанционното.
XC94308 си гори най-редовно...той командва един транзистор дето комутира захранването...
Рови покрай 94308-захранване,здрав ли е,комутира ли,не комутира ли,стендбай-секцията на ключа...сумати неща са.
Докато този процесор не тръгне като хората-не очаквай и централния процесор да тръгне и да изпише цифри на дисплея.

Мерси за насоките, ще го мъча, но май наистина ще излезе тоя копроцесор, а ми се струва, че само употребяван може да се намери.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 11:13    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan1959 написа:
Мерси за насоките, ще го мъча, но май наистина ще излезе тоя копроцесор, а ми се струва, че само употребяван може да се намери.

Ти провери и реши със сигурност че копроцесора е мъртъв,аз ще ти намеря такъв...
Все си мисля че някъде имам изостанала 1 бройка,нали е 94308?Че имаше и друга версия.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 13:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
..нали е 94308?Че имаше и друга версия.

Да, такъв е. Но зависи и каква цена ще му искаш, а по всичко личи, че май и "големия" (XC86622P) ще е нужен. ТВ от 15-20 опита (вкл и изкл от мрежовия ключ) заработваше за по няколко минути. Понякога заработваше с частично светеща индикация, но се управляваше. След това наблюдение ми хрумна "гениалната" идея да го "лекувам" с нагряване, след което повече не включва. Та затова, ако имаш и двата, кажи някаква цена за да преценявам ( и клиента), че май няма да се навие за нещо по-съществено. Мерси за помощта дотук и чакам отговор Smile
rumen va4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: montana

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 14:15    Заглавие: Отговорете с цитат

"Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. "

Аз не бих го правил особенно на чужда техника.Ако нещо не мога да оправя поне гледам да не го дотроша.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети