| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 23:11 Заглавие: |
|
|
Най-елементарното за което се сещам е последователно свързан кондензатор на намотката на релето,ако напрежението е променливоАко е постоянно-стабилитрон.Е,пък ние не може да бъдем всички умни колкото теб колега bati_tashan  _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 11, 2007 7:03 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | умни колкото теб колега bati_tashan | бати_ташан е искал да каже, че "в правилната постановка на задачата се съдържа 50 процента от решението и".
Ето и това, което разбрах аз. Захранването е 9 волта. На изходите се управляват 110 волтови устройства. Ако питащия каже какви управляващи елементи са поставени там, то ще може да му се даде компетентен отговор. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 11, 2007 7:30 Заглавие: |
|
|
| Фикри Нури написа: | | Захранването е 9 волта. На изходите се управляват 110 волтови устройства. |
Ето това на мен не ми стана много ясно какво аджеба означава
А че темата не блести - това е факт и поради тази причина се озова в този раздел. |
|
|
 |
Genose Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 17:20 Заглавие: |
|
|
1500 w Виж пак. Щом устроиството се захр.с 9в -само 1 кабел ли влиза в него?-. Това 110 трябва да е максимално допустимо U на комутация.Така ,че разглобявай и виж с какви елементи е изпълнено трябва да е с тириак,или нещо от сорта-щом не цъка-и търсиш нещо по мощно-обърни внимание и на управлението. ако можеш свали схемата.Ако зсмирише на пържена риба-идваме с бирата  |
|
|
 |
altunian Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 21:11 Заглавие: |
|
|
На "изхода" на устройството има куплунг за управление на нещо като разклонител - той се включва в захранващо напрежение от 110 волта, а на всеки един от контактите на този "разклонител" се включват управляваните товари. А 9 волта е захранващото напрежение на управляващия блок.
за да го видите и да не се чувствате объркани от непрофесионалните ми обяснения, можете да погледнете на следния адрес:
http://www.mcuresearch.com/ |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 21:36 Заглавие: |
|
|
| altunian написа: | за да го видите и да не се чувствате объркани от непрофесионалните ми обяснения, можете да погледнете на следния адрес:
http://www.mcuresearch.com/ |
Разгеле, най-сетне!
Това което се вижда от картинката по линка който си дал е, че разклонителя (по "щатския" стандарт) е "активен"!
А именно сивата жица с щепсела се включва в контакта, а ЖЪЛТАТА е управлението на самия разклонител или по-точно елементите които комутират самите контакти.
Така, че от самото устройство (там където се "ръга" жълтата жица) излизат или TTL нива (да речем) или /управлението на/ галванично разделени оптрони (които не пречи и да са в разклонителя).
Което означава, че това на което му викаш "микрокомпютъра" е един вид универсална джаджа, а товара се комутира от самия разклонител.
Т.е. ако имаш и разклонителя ще трябва да си признаеш какво има вътре навързано към "жълтата" жица.
Може да се окаже, че решението е само смяната на щепсела и контактите.
Ти си на ход. |
|
|
 |
altunian Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 13:52 Заглавие: |
|
|
| аз всъщност още не съм го поръчал - исках да видя дали изобщо е възможно да се използва в БГ условия, но явно ще трябва да го купя и така да пиша. така че ще пиша след 1-2 седмици, когато пристигне. благодаря за търпението и отговорите на всички, които се опитват да помогнат. |
|
|
 |
|