Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Някой да знае изводите на IR приемник от Funaj MK7?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 18:14    Заглавие: Някой да знае изводите на IR приемник от Funaj MK7? Отговорете с цитат

Имам един Grundig за IR приемник, или поне така си мисля, защото пулта излъчва, но телевизора не приема команди. Ръчно се управлява.
Някой може ли да ми каже как са разположени изводите на IR приемник от Funaj MK7 ако се погледне отпред? Просто имам такъв приемник и искам да пробвам с него.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 18:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Увери се най-напред, че пулта освен, че излъчва - излъчва и каквото трябва.
-пулта на друг телевизор
-телевизора с друг пулт
-и стига ли нещо до крака на процесора?
Задачата в случая поне не е трудна - Grundig е!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 18:33    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Увери се най-напред, че пулта освен, че излъчва - излъчва и каквото трябва.
-пулта на друг телевизор
-телевизора с друг пулт
-и стига ли нещо до крака на процесора?
Задачата в случая поне не е трудна -Grundig е!

На адрес е а в момента не разполагам с кола. Модела е старичък и освен честотата на кварца друго не мога да премеря. Друг пулт в момента няма откъде да взема. Най-лесно ми е да пробвам да лепна трите крачета на 5 волта, маса и изход за да разбера дали е в това проблема.
Осцилоскопа също е тежичък и не мога да го замъкна.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 18:40    Заглавие: Отговорете с цитат

За подобни цели има универсални пултове - добро помагало са!
Начина по който задаваш типа на това което имаш - не е особенно коректен, вероятно си срещал случай когато има разпробити и опроводени отвори за различни приемници в един телевизор, ако не си - ще срещнеш.
Гледано отпред:
out, gnd, Vcc

(3 крака са, както и да ги въртиш, вероятността да го спукаш е много малка, а комбинациите не са много Smile )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:

Примерно ако си от Сф-мини през Електронинвест на Княз Борис-вземи си един Global Solo-25-30лв е и е универсално помагало.
1064,1067,1116 бяха все кодове за Grundig,които покриваха що-годе огромната част от модели....

Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Юли 17, 2008 0:44; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Начина по който задаваш типа на това което имаш - не е особенно коректен, вероятно си срещал случай когато има разпробити и опроводени отвори за различни приемници в един телевизор, ако не си - ще срещнеш.
Гледано отпред:
out, gnd, Vcc

(3 крака са, както и да ги въртиш, вероятността да го спукаш е много малка, а комбинациите не са много Smile )

Доста неща съм срещал, но не знаех, че шанса да го опукам е малък. Благодаря за изводите. Възможните комбинации са 6.
След малко тръгвам да го оправям.
А за универсалните пултове... не бях гледал на тях по подобен начин. Човек се учи цял живот. Smile
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:
Възможните комбинации са 6.

Ако не съм "познал" и се мине към комбинациите ако уцелиш захранването - третия крак ще се "дигне" горе.
При други комбинации - няма да е така.
А за универсалните е добре да го имаш (ако ти се занимаваш сериозно с това) и препоръката в тази посока е МАК (полски) или оригинална италиянска VISA, защо - писал съм го някъде.
Върнете се в началото
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 19:01    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
А за универсалните е добре да го имаш (ако ти се занимаваш сериозно с това) и препоръката в тази посока е МАК (полски) или оригинална италиянска VISA, защо - писал съм го някъде.

Как са като пари италианските? Имам предвид нормалната им цена. Ще взема да си купя от някъде едно. Досега съм се мъчил на моменти да гоня импулсите с осцилоскопа, но не ми е идвало на акъла за този вариант на ползване на универсалните. Smile
А се занимавам с това от почти 20 години.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:
Как са като пари италианските? Имам предвид нормалната им цена. Ще взема да си купя от някъде едно.

Скъпички са, но си чинят парите ако ще ги ползваш да ти вършат работа, а не за конкретна работа в къщи (тогава наистина не си заслужава).
Официалният им представител е Електронинвест.
Има вече и китайци, така че осторожно! Smile .
(Не при тях, от линка де).
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети