| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 9:44 Заглавие: Проблем с хладилник Мраз |
|
|
Здравейте! Имам питанка за хладилник Мраз... не знам има ли някой запознат с подобни антики, но факт е че тази екстра е необходима на студента Значи хладилничето си работеше, докато не решихме да го размразим (между другото използвах еди съвет от руско предаване - бързо размразяване със сешоар, което, за разлика от тенджерата с вряла вода, поставена в камерата, не вреди). След това го преместихме в другия ъгъл на стаята... но не можахме да го пуснем пак. Отзад топли, но отпред не размразява . Релето май се лигави, защото като завъртим от 0 на 1 тръгва, покрива се със скреж, но после пак шурва оная ми ти вода... Като работеше пък имаше проблем, че прекалено изстудяваше... в момента вътре е съвсем леко по-хладно от навън. Между другото тия хладилници как са направени да не вдигат никакъв шум? Не използват електродвигател и са на друг принцип? _________________ Мразя като остават излишни болтчета... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 9:48 Заглавие: |
|
|
Вероятно говориш за абсорбционен хладилник (ако няма компресор).
Лекуват се като ги обърнеш няколко пъти с главата надолу и ги поразклатиш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 9:53 Заглавие: |
|
|
Ок, само да не е майтап това. Че така съм се отчаял, че ако ми кажете да го обиколя 7 пъти на пълнолуние и да викам фрази на японски, и това ще напавя:) да пробвам ли обръщането? _________________ Мразя като остават излишни болтчета... |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 9:54 Заглавие: |
|
|
Да. _________________ Димитър |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 10:09 Заглавие: |
|
|
| lio Kler написа: | | Ок, само да не е майтап това. ... |
Не пречи и по пълнолуние да го правиш!
Сериозно - наистина не е майтап, и аз така си мислех че ме правят на маймуна (пуста младежка недоверчивост ) преди две-три години с такъв Мраз, ама си е така! _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 12:16 Заглавие: |
|
|
Така е не е майтап,хващате го двама човека и яко го раздрусвате -да се чуе че амоняка се движи по тръбите.След това като го слагате вземете един нивелир и гледайте що годе да е равно-ако няма друго става и с чаша вода.
Ако не стане нищо и отзад си грее нагревателя повредата е доста сериозна -амоняка май се сменява и незнам да ли я правят тая процедура.. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 12:41 Заглавие: |
|
|
Като срещнеш хладилен техник препасан с противогаз той ще да ги пълни тия . Та за мразчето кълбичкай го колкото искаш ,но го остави после за около 15 мин да се оттаи батака дето го пускат тъбите и запушва един дроселиращ отвор. _________________ Иво Банов |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 20:11 Заглавие: |
|
|
Алилуя момчета, бачка!!! 10х мерси!!! Жалко, че по нета не мога една студена кола да ви черпя . Не чаках след друсането, защото тогава още го нямаше тоя отговор. Ама важното е, че замразява!!! _________________ Мразя като остават излишни болтчета... |
|
|
 |
|