| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 23:03 Заглавие: |
|
|
То се видя че RC e абсолютно прав-почна се! Повечето осцилоскопи са си с трансформатор, така че премахването на зануляването предпазва от неприятни последици. Задължително го махам, ако инсталирам нов такъв на работно място. Така че Old4 e прав според мен. Но това не те освобождава от задължението да ползваш разделителен трансформатор. Даже ми е странно как в тая държава още не са тръгнали тия от техника по безопасност да правят проверки по тоя въпрос. Ама нали и на тях не са им ясни някои работи? А не е занулено, а са ти праснали някоя глоба. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 23:09 Заглавие: |
|
|
| mitachi в предния си пост писах че е последен но не се сдържам.bai_tishan е абсолютно прав това е истината но искам да задам 1 въпрос ако ремонтираш тиристорен блок а не телевизор къде ще сложиш разделителния траф?????? |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 23:21 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | mitachi в предния си пост писах че е последен но не се сдържам.bai_tishan е абсолютно прав това е истината но искам да задам 1 въпрос ако ремонтираш тиристорен блок а не телевизор къде ще сложиш разделителния траф?????? |
Ами не знам! Зависи от блока като мощност. И дали изобщо може да го сложиш на работното бюро? Споменах че си прав, защото и аз съм гърмял по невнимание и то на големи машини с тиристорно управление. Сега съм много доволен от подвижния осцилоскоп с акумулатори за такива случаи. А на него и оргинално няма зануляване. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 23:28 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | old4 написа: | | mitachi в предния си пост писах че е последен но не се сдържам.bai_tishan е абсолютно прав това е истината но искам да задам 1 въпрос ако ремонтираш тиристорен блок а не телевизор къде ще сложиш разделителния траф?????? |
Ами не знам! Зависи от блока като мощност. И дали изобщо може да го сложиш на работното бюро? Споменах че си прав, защото и аз съм гърмял по невнимание и то на големи машини с тиристорно управление. Сега съм много доволен от подвижния осцилоскоп с акумулатори за такива случаи. А на него и оргинално няма зануляване. |
Точно за това както казва RC дадох жокер на matkauton
но не и некомпетентно мнение.И пак да повторя разделителния трансформатор е защита на работещия. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 6:45 Заглавие: |
|
|
| Добре"некомпетентен" не е точната дума.При така зададения въпрос "вреден" е по точно.Сърдиш се за главните букви,но аз просто използвах Copy и Paste.Въпреки всичко ти пак не разбра за какво става дума.Имам чувството,че някои хора тук събират постове,но по този начин форума се пълни с плява.Що се отнася до лични,нямам към теб нищо лично,но под ника ти виси "опитен потребител"и това донякъде те задължава да спазваш правилата.И последно по спокойно с нервите при тия жеги,пък и ти си от Бургас и имаш известни привилегии. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 16:54 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | Добре"некомпетентен" не е точната дума.При така зададения въпрос "вреден" е по точно.Сърдиш се за главните букви,но аз просто използвах Copy и Paste.Въпреки всичко ти пак не разбра за какво става дума.Имам чувството,че някои хора тук събират постове,но по този начин форума се пълни с плява.Що се отнася до лични,нямам към теб нищо лично,но под ника ти виси "опитен потребител"и това донякъде те задължава да спазваш правилата.И последно по спокойно с нервите при тия жеги,пък и ти си от Бургас и имаш известни привилегии. |
Всеки има право на мнение а твоето не е миродавно за мен затова задръж го за себе си,форума е за това да се намери истината.А вредно може да се каже твоето участие в темата.Да допълня получавам девиденти в евро за повече постове на ден  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 19:03 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Поръчах си на един приятел да ми донесе осцилоскоп от Германия сподели, че имало доста евтини и прилични в E-bay. Но ми каза че ще имам нужда от автотрансформатор защото се получавали изравнителни токове и на него му се било случвало да изгори няколко телевизора. | Боже боже -какви майстори имало в Германия ,а заплатите им -може само да завиждаме !  |
|
|
 |
|