| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 16:32 Заглавие: |
|
|
Освен написаното от Bojilov Да те предупредя че подобни експерименти водят до безвъзвратна загуба на всякаква полупроводникова техника намираша се на разстояние под 10 метра от бобинката на тесла, освен ако не работиш в фарадеева клетка.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
veazel Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 20:33 Заглавие: |
|
|
Искаш да кажеш освен ако другите прибори не са във Фарадеев кафез. Стига сте остроумничили. Колко милиметра трябва да е проводника за намодките на трансформатора, каква точно схема да използвам след като имам източник на трифазно 380волта напрежение? Освен схема ми трябва и параметри на елементите. Последно уточнявам, че ми трябва максимално дълга искра от порядъка до метър и минимална мощност за да не се изпържа като съм в полето.
П.П. Ако съм с кожен костюм няма ли да бъда изолиран? _________________ you'll never remember
I'll never forget |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 22:08 Заглавие: |
|
|
| Проводника гледаш да не е с голям диаметър с цел да не може да усигори голям ток от порядъка на 0,05-0,1 мм иначе ще стане електрически стол. За да хвърга на такова разтояние искри ще трябват много навивки този, който правихме спрямо метален предмет хвурляаше искра като се доближи до 1,5-2 см и съдържаше към 5000 навивки от проводник 0,08 ако не се лъжа. За метър ще трябва адски много да се навива зада се получи високо напрежение. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 0:03 Заглавие: |
|
|
| veazel написа: | Искаш да кажеш освен ако другите прибори не са във Фарадеев кафез. Стига сте остроумничили. Колко милиметра трябва да е проводника за намодките на трансформатора, каква точно схема да използвам след като имам източник на трифазно 380волта напрежение? Освен схема ми трябва и параметри на елементите. Последно уточнявам, че ми трябва максимално дълга искра от порядъка до метър и минимална мощност за да не се изпържа като съм в полето.
П.П. Ако съм с кожен костюм няма ли да бъда изолиран? |
От предишния ти пост останах с впечатление че разбираш от работа с високо напрежение и енергията която може да освободи то. Явно съм се излъгал!
Всичко е описано в линка а ако не знаеш как да го направиш по добре е да не се захващаш преди да се подготвиш теоретично.
Тръгни от статиите и патентите на Тесла, предаватели с искрово възбуждане, безопасност при работа с високочестотни излъчвания и високи напрежения и поражения от тях. Тогава може би ще разбереш че никой тук не е остроумничил а ти е помагал да не извършиш някоя огромна глупост като да проведеш такъв експеримент в апартамент или да хванеш още неразредената кондензаторна батерия с гола ръка а недай си боже да пипнеш преди да си изключил от мрежата
И един въпрос: Защо толкова държиш да работиш с трифазен ток? |
|
|
 |
veazel Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 9:34 Заглавие: |
|
|
Трифасно напрежение, защото имам намерение да го захранвам посредством алтернатор и да се намира в движение. _________________ you'll never remember
I'll never forget |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 12:14 Заглавие: |
|
|
| Какъв е този алтернатор? Ако си прочел внимателно линка който ти дадох трябва да си разбрал че става въпрос за киловати! |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 20:21 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | | Какъв е този алтернатор? Ако си прочел внимателно линка който ти дадох трябва да си разбрал че става въпрос за киловати! |
Предполагам, че питащия иска да става пътуващ магьосник, затова му трябва преносимо устройство. |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 22:45 Заглавие: |
|
|
Съветвам всички които не са се занимавали с подобни неща да започнат с по-малките проекти на посочения сайт, които са реализирани с ТХО от руски телевизор. След като направят най-малкия проект ще се убедят колко е опасно това занимание Опасно е за живота, бъдете последователни и изключително внимателни  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
|