| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 18:02 Заглавие: Намира ли се КУ112А |
|
|
Намира ли се тоя тиристор или кажете с какво (евентуално) би могъл да се замени в захранването на Електрон 380? Мерси. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 18:07 Заглавие: |
|
|
Във всеки магазин го има не ти требе заместител _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 20:44 Заглавие: |
|
|
10 захранвания - изправни - за 10 лв.  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 20:54 Заглавие: |
|
|
| tonovd написа: | 10 захранвания - изправни - за 10 лв.  | Взимам ги, сто пъти са по-добри от турските! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 20:59 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Взимам ги, сто пъти са по-добри от турските! |
Няма по-добро от това да си оправи човек оригиналното захранване на телевизора...
А и тия едри съветски тупузи,в 14ка не можеш го побра,без товар има проблеми...абе ни ми допадат... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 21:24 Заглавие: Моето мнение |
|
|
Захранването на Е-380 е едно електронно бижу.
Надежно и разбираемо. Достатъчно е само да му се подменят електролитните кондензатори и p-n-p транзисторите, евентуално и някой и друг диод и те стават за още един ТВ живот.
Същото важи и за ТХО-то - и то е "вечно". |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 21:38 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | pamporov написа: | | Взимам ги, сто пъти са по-добри от турските! |
Няма по-добро от това да си оправи човек оригиналното захранване на телевизора...
А и тия едри съветски тупузи,в 14ка не можеш го побра,без товар има проблеми...абе ни ми допадат... | За оригиналното съм съгласен, за това че са топузи - да, в 14" наистина е проблем поставянето им, за работата без товар - решавам проблема като вържа една лампа 15-25W с малък балон и обвита в станиол (да не свети като нощна лампа вътре в ТВ) на +В. Така където се налага поставянето на турските изчадия е по надеждно да слагам руски. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 21:54 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | За оригиналното съм съгласен, за това че са топузи - да, в 14" наистина е проблем поставянето им, за работата без товар - решавам проблема като вържа една лампа 15-25W с малък балон и обвита в станиол (да не свети като нощна лампа вътре в ТВ) на +В. Така където се налага поставянето на турските изчадия е по надеждно да слагам руски. |
Хубу де-къде ги слагате тия толкоз блокове,като ви слушам...
Не съм от вчера в бранша...като се замисля турско блокче съм слагал мисля само веднъж.
За HIS/SMR не говоря-там има и куп други решения...
Захранване се ремонтира,20-25лв е един импулсен траф HR...Къде ги слагате чак ми е чудно?
А иначе и турското и руското са си пълни боклуци за монтиране-квото става в турското като изкъхне електролита-тва същото става и в руското като цъкне тиристора-те на един принцип работят.
Само че при руското става малко по-рядко...
Турското с R2M,нови електролити и малко добавъчна ламарина на радиатора,кво му е? _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 22:10 Заглавие: |
|
|
Де да знам, носталгия ли, кво ли  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 22:13 Заглавие: Re: Моето мнение |
|
|
| интермаш написа: | Захранването на Е-380 е едно електронно бижу.
Надежно и разбираемо. Достатъчно е само да му се подменят електролитните кондензатори и p-n-p транзисторите, евентуално и някой и друг диод и те стават за още един ТВ живот.
Същото важи и за ТХО-то - и то е "вечно". |
интермаш, истинско електронно (и безценно за ремонт) руско бижу е захранването на портативната "Електроника Ц432"!
На това му викам хем руско, хем бижу ако тръгнеш да го ремонтираш.
Захранването както и целия въпросен телевизор (Електрон 280, 380, 430... Витяз, Фотон, Садко, ......и др. знайни и не знайни) е поредното копие на руското машиностроене.
Това (с твоя капацитет ) би трябвало да го знаеш.
Да не говорим, че подобни захранвания като принцип и елементна (типова) база се срещат доста преди да са го "измислили" в държавата в която лозУнга беше - "Советская микроэлектроника - самая крупная в мире!!!"
Понимай как хочеш. |
|
|
 |
|