| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 12:48 Заглавие: LM317 |
|
|
Колеги искам да попитам дали има възможност този регулатор да му се подаде 50v на входа,гледах някаде една схема но не могада я намерия сега....
Искам да регулирам изходното до 40В. _________________ Всичко е в тока  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 13:03 Заглавие: |
|
|
| Тук си пише какво може и какво - не. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 16:20 Заглавие: |
|
|
Използвай ценер ( -и) и трназистор . Може и компенсационна схема . Проста и сигурна схема , може да сложиш "дори" токова защита с още един транзистор и резистор . Е аз така си говоря без да знам за каъв ток иде реч .....  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 19:47 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: | Използвай ценер ( -и) и трназистор . Може и компенсационна схема . Проста и сигурна схема , може да сложиш "дори" токова защита с още един транзистор и резистор . Е аз така си говоря без да знам за каъв ток иде реч .....  |
Ами тока е от порядака на 3А но ще има и транзистор които да поеме този ток,просто гледах някаде в нета подобна схема и беше показано че може да работи на вх.50V и да регулира изходното до 40V. _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 21:48 Заглавие: |
|
|
30W не са шега работа за разсейване. С един транзистор се съмнявам да успееш да се оправиш, трябва да е сглобка от поне два мощни. И на всичкото отгоре не са 30 вата, ами са 45, защото напрежението ти е +/-10%, т.е. може да стигне и до 55В.
Въобще сложно си става... Пък и ако е за усилвател, ще кажеш че искаш и двуполярно.... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 10:31 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | 30W не са шега работа за разсейване. С един транзистор се съмнявам да успееш да се оправиш, трябва да е сглобка от поне два мощни. И на всичкото отгоре не са 30 вата, ами са 45, защото напрежението ти е +/-10%, т.е. може да стигне и до 55В.
Въобще сложно си става... Пък и ако е за усилвател, ще кажеш че искаш и двуполярно.... |
не просто за регулатор на напрежение в един токоизправител.... |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 13:56 Заглавие: |
|
|
Моят токоизправител е с РNР мощен транзистор и LМ317. Схемата е елементарна и можеш да си изчислиш тока, при който се задейства защитата. На управляващия извод на ИС се слага потенциометър около 5ком. Схемата се намира лесно. Аз я намерих в един стар вестник "Направи сам" бр.4 от 89г., където има два варианта: само с транзистори и комбинирано с LМ317. Ако желаеш мога да ти изпратя страницата. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 29, 2007 9:07 Заглавие: |
|
|
| Фикри Нури написа: | | Моят токоизправител е с РNР мощен транзистор и LМ317. Схемата е елементарна и можеш да си изчислиш тока, при който се задейства защитата. На управляващия извод на ИС се слага потенциометър около 5ком. Схемата се намира лесно. Аз я намерих в един стар вестник "Направи сам" бр.4 от 89г., където има два варианта: само с транзистори и комбинирано с LМ317. Ако желаеш мога да ти изпратя страницата. |
можели схемата колега
[email protected]
Благодаря предварително  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
|