| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 17:28 Заглавие: |
|
|
Благодаря Божилов. Сега почват мъките.
Преди малко установих, че и двете крайни стъпала за звука са пукнали и дават към маса. Изключих ги и сега като пусна пове вече прави опит да запали и пак спира. Лампата като я закача за товар вместо TXO започна да примигва. Работата може и да стане. Ще пиша какво е било. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 17:31 Заглавие: |
|
|
Ел.кон. СР04 100мф, СР 19 47мф, СР24 47мф вьв примарната верига замени ги. Внимавай лоши контакти от калая, исто и СМД частите .
А исто и кьм ТЕА2029 може да има лоши контакти.
Иэопщо са можни ного лоши контакти. _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 17:57 Заглавие: |
|
|
И където го смени този кондензатор 470мкФ -той се захранва през един диод от импулсния траф-има и разни смд-та там по веригата-огледай хубаво-там често в тая верига има кофти спойки...
Абе въобще хубаво огледай за кофти спойки ,където ти каза tomazo _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:14 Заглавие: |
|
|
Гледам, презапоявам, меря и установих следното.
Единия край на трафчето отива към въпросната интеграла за старт.
Откачам му края и съответно захранването вече не тръгва.
Меря с осцилоскопа на пистата дето отива в крачето на интегралата и импулса идва и спира, както работеше захранването.
Според мен, няма да излезе от захранването, а от нещо друго и въпросната интеграла задейства защита поради липса на някой импулс от някъде. Става въпрос за сигнала RP. Той така тръгва и спира и съответно захранването се изключва.
Остава сега и да не тръгва заради това, че съм изключил захранването на крайните стъпала за звука.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:38 Заглавие: |
|
|
| ivo1 написа: | Остава сега и да не тръгва заради това, че съм изключил захранването на крайните стъпала за звука.  |
Захранването недей го изключва-просто отпой крайните чипове дето товарят и захранването си го закачи там отдето си го откачил....
В тоя телевизор се следи дали има всички захранвания и ако някое го няма-примъчва 3 пъти да тръгне и спира.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:49 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | ivo1 написа: | Остава сега и да не тръгва заради това, че съм изключил захранването на крайните стъпала за звука.  |
Захранването недей го изключва-просто отпой крайните чипове дето товарят и захранването си го закачи там отдето си го откачил....
В тоя телевизор се следи дали има всички захранвания и ако някое го няма-примъчва 3 пъти да тръгне и спира.... |
Точно така прави 3 пъти и спира. А иначе само крачетата на крайните чипове съм отпоил. Значи трябва да търся липсващи захранвания.
А сега де..  |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:52 Заглавие: |
|
|
| ivo1 написа: |
Остава сега и да не тръгва заради това, че съм изключил захранването на крайните стъпала за звука.  |
Мисля че това ще те отнесе вьв погрешна посока.Виж 28 краче от ТЕА2029 това е эащита и има взаемодействие сьс RP _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 19:01 Заглавие: |
|
|
| tomazo написа: | | ivo1 написа: |
Мисля че това ще те отнесе вьв погрешна посока.Виж 28 краче от ТЕА2029 това е эащита и има взаемодействие сьс RP |
И аз съм на това мнение. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 19:03 Заглавие: |
|
|
А като примъчва да тръгне-чува ли се че високото напрежение се мъчи да тръгва,че вдига високо напрежение и наелектризира или само импулсния траф "примъцва"?
Не каза CP24 дали го смени? _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 20:29 Заглавие: |
|
|
Така проблема се изясни. Излезе от TXO.
В началото като не тръгваше беше от късото в двете схеми за крайно стъпало на говора. От там се закъсяваше захранването.
Сега откачих колектора на крайния на TXO и захранването тръгна нормално. Товарих го със 100W лампа 220V държи и работи нормално.
Смених транзистора пак същата работа. Проверих всички елементи в колекторната му верига и пак нищо.
Накрая отпоих всичи вторични вериги на TXO за да видя какво ще прави. Съответно пак същата работа.
Явно е ТХО. Сега остава да видя дали има някъде и да кажа на клиента колко ще му струва.
Благодаря на всички за помоща.
Освен това питах клиента как е спрял и каза, че известно време паткало нещо вътре и накрая както е работил така е спрял.
За TXO ясно, но как и двата чипа на говора са изгорели не мога да си обясня. |
|
|
 |
|