| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 19:55 Заглавие: НАГРЕВАТЕЛ |
|
|
Готварска печка. Руска. Не знам марка, липсва табелката. Има три котлона с по 4 извода на котлона и 7 степени: (1 до 6) + 0=7 степени. Изгорели са всички котлони. Искам да сложа нови. Имам от ГОРЕНЕ. Стандартни са, както всички западни. И те имат по 4 извода, но се получава хаос в степените, като ги сложа.
Необходимо ми е разположението на изходите на трите реотана в котлона. Т.е. как излиза всеки. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 20:04 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | разположението на изходите на трите реотана в котлона |
Може да го определиш с помоща на мултицет - като измериш съпротивлението м/у изводите ще получиш картинката как са свързани по между си.
По отношение на руския ключ със същия уред може да направиш схема на контактите при различните положения на "врътката".
Ако направиш това и дадеш схемичка/картинка/ (и ако не ти е станало вече ясно) със сигурност ще получиш отговор - дали е възможно и как.
(За "руските ключове/печки" имам някакви спомени, че се правеха някакви невероятни комбинации за да има повече "степени на регулиране" чрез последователно и/или паралелно включване на нагревателите). |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 20:39 Заглавие: |
|
|
Това с мултицета го направих, но не се получават точни стоиности. Иначе това за комбинациите е точно така и нагревателите са наистина мноого интересно комбинирани...
Имам схемата на степените, но не и на котлона и не можах да я сваля. Преди да питам, изгубих половин ден в безсмислени сметки. Аритметически не мога да получа разположението... |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 20:55 Заглавие: |
|
|
| Я начертай разположението на изводите на котлона условно обозначени с 1 2 3 4. После измери съпротивлението между: 1-2 1-3 1-4 2-3 2-4 3-4. За предпочитане с цифров мултицет. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 20:57 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Това с мултицета го направих, но не се получават точни стоиности. ... |
Не знам какво са за теб точни стойности, но след като си го правил, нищо не пречи да дадеш стойностите които си измерил.
Пък ако се окаже, че не са достатъчни комбинациите - ще ти се каже къде още да премериш м/у условно обозначените изводи 1,2,3 .... |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 18:38 Заглавие: |
|
|
Отделните нагреватели са опроводени така:
R1-между 1 и 4
R2-между 2 и 3
R3-между 2 и 4
За повечето руски изпълнения, опитай да смениш местата на 1 и 2 и 3 и 4. Тоест: От прекъсвача 1 се свързва с 2 на котлона, а 2 - с 1. 3 се свързва с 4, а 4 с 3. Много е вероятно при някои от котлоните все пак да имаш леко разменяне на 2-рата и 3-тата степен(което не би трябвало да е толкова страшно, защото получените съпротивления са много близки). А понякога може да се окажат и със същата стойност(2 и 3). Губи се една степен, все едно, но това е положението! |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 20:41 Заглавие: |
|
|
| Получи се с размяна на 1 и 2, 3 и 4. И изгубих едната степен. 2 и 3 имат еднакво съпротивление. |
|
|
 |
|