Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

jvc AV21KJ1SEF 11AK30
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
saaemo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 15:25    Заглавие: jvc AV21KJ1SEF 11AK30 Отговорете с цитат

Здравейте моля за помощ или идея захранването не тръгва и вече не зная от какво може да е кондензаторите мерени ,резисторите също смених т-ра ,оптрона, МС44608 и нея я смених но на пин5 липсват генерации мерих и диодите всичко здраво или греша някъде или ме е много напекла жегата
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 15:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Електр.конд. не мерени а [сменени], на 8 краче на чипа колко волта има.
Dimow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Проверете за късо във вторичната част на захранването.Крайния транзистора за ХО.
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Смея да кажа че това захранване съм го разучил добре и много бързо го правя Laughing За мен то е най лекото за ремонт . Какво правя аз .Прекъсвам +В и запойвам лампа за товар . Чест дефект е пробил диод или два в греца . Сменям диодите махам полевия транзистор пускам и меря с осцилоскопа излизат ли импулси от 5 краче на 44608.Ако не излизат е дефектна схемата или тя няма захранване. Сменям схемата при условие че има захранване и се появяват импулси на 5то краче. Тогава с лампата или едно съпротивление имам 40 ома 5вата РАЗРЕЖДАМ ЕЛЕКТРОЛИТА след греца !!! А забравя да го разредя а съм изгорил полевака като взема да го поставям.Отново пускам захранването натоварено с лампа. Ако пак не тръгне вече имам късо след трафа но почти винаги след тая операция захранването тръгва.
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам един клиент с едно 14" Грундиче с такова шаси и същото захранване. Е вече за 3-ти път му сменям интеграла и полевака, изкарва по 15-20 дни и прас! Частите са от три различни места, сменил съм де що видях кондензатор в първичната. Оставял съм го при мен 3 дни да работи! Ни загрява ни нищо. И след 15-20 дена пак ми цъфне клиента! Освен трафа нещо да прави?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 21:04    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Имам един клиент с едно 14" Грундиче с такова шаси и същото захранване. Е вече за 3-ти път му сменям интеграла и полевака, изкарва по 15-20 дни и прас! Частите са от три различни места, сменил съм де що видях кондензатор в първичната. Оставял съм го при мен 3 дни да работи! Ни загрява ни нищо. И след 15-20 дена пак ми цъфне клиента! Освен трафа нещо да прави?

Едва ли е трафа ама знае ли човек...
Чипа ти гори като опука транзистора и придойде напрежение-тва е ясно...Номера е да разбереш закво гори транзистора...Прословутия дросела в базата сменя ли го?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 21:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, сложил съм мостче даже.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз малко не съм съгласен че когато пробие полевака обезателно гори и чипа 44608. Напоследък при няколко гръмотевични телевизора имаше пробили диоди в греца и полевия транзистор .Всичко останало работи.При махнат полевак имам ли импулс на 5то краче на схемата то тя е здрава.Здраво ли е захранването то то си тръгва без проблем натоварено с лампа 75вата. Проверено десетки пъти. Very Happy
saaemo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 22:09    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Смея да кажа че това захранване съм го разучил добре и много бързо го правя Laughing За мен то е най лекото за ремонт . Какво правя аз .Прекъсвам +В и запойвам лампа за товар . Чест дефект е пробил диод или два в греца . Сменям диодите махам полевия транзистор пускам и меря с осцилоскопа излизат ли импулси от 5 краче на 44608.Ако не излизат е дефектна схемата или тя няма захранване. Сменям схемата при условие че има захранване и се появяват импулси на 5то краче. Тогава с лампата или едно съпротивление имам 40 ома 5вата РАЗРЕЖДАМ ЕЛЕКТРОЛИТА след греца !!! А забравя да го разредя а съм изгорил полевака като взема да го поставям.Отново пускам захранването натоварено с лампа. Ако пак не тръгне вече имам късо след трафа но почти винаги след тая операция захранването тръгва.

... да да благодаря за отговора и аз така правя и не ще и не ще.... докато преди малко не намерих автогола на електролитния С810 когато съм го мерил и съм скъсал една тънка писта и не се вижда че е скъсана свят ми се зави там са 20 елемента и 100 пъти ги мерих .. така сега на лампа е ок 115в... с транзистор за хо а да тръгне и спира чува се че вдига високо за миг но до растер не се стига ...ама нямам нерви в петък ще го продължа мисля за ВО ... или...може да и от нещо
друго в петък ще кажа резултата ...приемам идеи всякъкви успех на всички и благодаря за отговорите Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 18, 2007 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

вдигни скрийна и го включи,сигурно за момент ще ти покаже бяла черта
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети