| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 11:00 Заглавие: Проблем с Sanyo c20md1g /11ak30/ |
|
|
| ТВ-то е в stand by, при опит за запускане за момент изцърква и пак се връща в дежурен режим. Гледах за късо в вторичната страна на захранването - няма. Възможно ли е да е от записа в ЕЕПРОМА и ако има някой да ми услужи за проба... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 11:07 Заглавие: |
|
|
Ако е от записа на паметта,то като извадите паметта телевизора трябва да тръгне. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 11:14 Заглавие: |
|
|
| Лошо, и без памет не тръгва, смених електролита на В+ профилактично - без резултат - стартира за секунда и пак изключва! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 11:34 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Смея да кажа че това захранване съм го разучил добре и много бързо го правя За мен то е най лекото за ремонт . Какво правя аз .Прекъсвам +В и запойвам лампа за товар . Чест дефект е пробил диод или два в греца . Сменям диодите махам полевия транзистор пускам и меря с осцилоскопа излизат ли импулси от 5 краче на 44608.Ако не излизат е дефектна схемата или тя няма захранване. Сменям схемата при условие че има захранване и се появяват импулси на 5то краче. Тогава с лампата или едно съпротивление имам 40 ома 5вата РАЗРЕЖДАМ ЕЛЕКТРОЛИТА след греца !!! А забравя да го разредя а съм изгорил полевака като взема да го поставям.Отново пускам захранването натоварено с лампа. Ако пак не тръгне вече имам късо след трафа но почти винаги след тая операция захранването тръгва. |
Ври от писания по този въпрос  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 11:42 Заглавие: |
|
|
| Не е от захранването - при разкачено В+ и натоварено с лампа захранването си работи нормално - В+ 115В, нещо другаде къси но не мога да го хвана, транзистора на ТХО-то поне на мерене е здрав! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 11:54 Заглавие: |
|
|
Това шаси го чепкахме до вчера със същия проблем/а и много други пъти/ , на колегата се оказа проблема в 200в.вторичното на тхо.Що не ги разкачите барабар с това на вертикалното. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 12:59 Заглавие: |
|
|
| Разкачих и 200В от вторичното на ТХО-то, и захранващите за ВО, без ефект... започва да ме съмнява самия транзистор макар че се мери нормално! |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 13:09 Заглавие: |
|
|
| Сменяй BU808DF дори да се мери като здрав. Смени и C613 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 13:20 Заглавие: |
|
|
| Мери се като здрав, ама заради мързел отиде полвин ден в лутане. Гледам че е дарлингтон, тръгна и с едно друго BU но най-вероятно ще иска да е 808. Задължително ли трябва да е DFI? |
|
|
 |
|