Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет относно STK 4241
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
famoza7
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 17:57    Заглавие: Съвет относно STK 4241 Отговорете с цитат

Направих си усилвател с стапало STK 4241,което е 2x120w и не знам какъв трансформатор е най-подходящ (колко волта,ампера) за да го захрани напълно.Ще можели някои до ми помогне?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 18:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Транформатора трябва да е поне 300 вата, +/- 35 волта. По-добре виж това:
http://www.datasheetcatalog.net/cgi-bin/helo.pl?field=Nume&type=C&text=STK4241&producedby=&action=Search
famoza7
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 18:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Фикри Нури написа:
Транформатора трябва да е поне 300 вата, +/- 35 волта. По-добре виж това:
http://www.datasheetcatalog.net/cgi-bin/helo.pl?field=Nume&type=C&text=STK4241&producedby=&action=Search
Добре де,ако те разбирам правилно 35 волта променлив и като го изправя с Греца ще ми стъпи но 50 волта прав ток,нали така?В адресите които ми ги даде пише,че ми е необходимо захранване от78 волта прав ток,за да мога да постигна тази мощност от 2х120 вата без да има изкривявания.Така че несъм сигорен 50v или 78v да исползвам,но и да не повредя стъпалото.И се пак благодаря за савета. Би трябвало Господин Филипов да знае най точно,защото тои ми предложи това стъпало.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 19:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бих те съветвал да опираш въобще близо до максималните захранващи напрежения щото не винаги STK остискват това което пише в даташийта за тях...
Тия дето ги сваляхме от разни стари техники и са оригиналски-да- стискаха,ама тия дето са сега по магазините и не знаеш отде им е произхода няма гаранция че ще удържат...
Само ми е чудно за какво са ти такива огромни мощности-замък ли озвучаваш,дискотека ли??
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2007 21:04    Заглавие: Отговорете с цитат

И с 2Х50в,и с 2Х70в да го храниш пак като го усилиш на макс за да чуеш как свири ще изкара половината песен и ще гръмне.Това при условие че СТК-то ти е купено от магазина за сумата 15-20 лева.
ShaGratH^
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Юли 21, 2007 15:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
И с 2Х50в,и с 2Х70в да го храниш пак като го усилиш на макс за да чуеш как свири ще изкара половината песен и ще гръмне.Това при условие че СТК-то ти е купено от магазина за сумата 15-20 лева.
Ох и аз са пищисах с това STK4241!Чудя се къде в Пловдив мога да си го купя и да е..как да кажа-по-малко менте.В кузмов е на 15.90, да го отписвам ли?
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Юли 21, 2007 16:21    Заглавие: Отговорете с цитат

ShaGratH^ написа:
Цитат:
Ох и аз са пищисах с това STK4241!Чудя се къде в Пловдив мога да си го купя и да е..как да кажа-по-малко менте.В кузмов е на 15.90, да го отписвам ли?

И от 9,50 и от 22,00 вътре е все едно и също.Не са с като оригиналните с чип кристалите направо на платката а са направени с СМД-та.Слабото място е че слагат слаби драйверни транзистори.А и крайните и те са скапани-винаги цъфти единия или двата транзистора на единия канал-барабар с драйверите.И пари да искаш да дадеш няма от къде да го купиш хубаво Sad
ShaGratH^
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Юли 21, 2007 17:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Ох ужас-мани бегай!Виждал съм с SMD-та Evil or Very Mad Освен другия вариант, както спомена Божилов-от съсипани усилватели да станат донори, ма то тогава смисъл....йок или поне не много.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Юли 21, 2007 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля,че имате ПАСАТ.Вземи си от там,аз досега не съм имал проблеми с техните.По непотвърдена информация са руски,идват от Германия.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети