| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2007 19:01 Заглавие: |
|
|
| ИИван написа: | | Питах ги и те се завайкаха, че нищо не става от тоя боклук, че е ударен от мрежата а кабелната отзад го е подпряла и сега трябва да го изхвърля. |
Айде да не принизяваме думата "колега"...
Ако това нещо което казваш е истина,то това не ти го е казал някой колега,а ти го е казал някой ...
Няма телевизор от който -има безсмислено скъпи ремонти...
Сменяш диода желателно с оригинален,а не къв да е...
Сменяш транзистора ,ако е опукал.
Разкачваш +B от редовата.
Слагаш за товар на +B крушка и докладваш... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2007 20:04 Заглавие: |
|
|
За мен вьпросот е какво ще стане когато захранването го оправи и се окаже че IC 101 е капитулирал,тунера сьщо итн.
Аз мисля при тькьв случай трябва прво да сме на точно че всичко е на рет сьс останалите части и тогава да се хваньме за запоявьнето  _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2007 20:15 Заглавие: |
|
|
tomazo, да караме едно по едно.
Не се сещам за начин за проверка на останалите части предварително (или поне не толкова лесен и смислен) още повече, че питащия и ремонтиращ в случая е и самия собственик, а не сервиз.
Така, че да оставим темата на мира докато той не се обяви пак с резултати от конкретни действия. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2007 20:16 Заглавие: |
|
|
| tomazo написа: | За мен вьпросот е какво ще стане когато захранването го оправи и се окаже че IC 101 е капитулирал,тунера сьщо итн.
Аз мисля при тькьв случай трябва прво да сме на точно че всичко е на рет сьс останалите части и тогава да се хваньме за запоявьнето  |
Разчитаме на това че уж човека е видял че при първото пускане преди да е изгорял диода екрана е светнал за момент-демек вероятността да излезе че е гръмнал и процесора-все още я има ама е сравнително малка...
Поне така пише де- | Цитат: | | Включих го и тръгна, екрана светна и докато да взема дистанционното нещо пукна и всичко умря. |
Ако пък и екрана е светнал със снеговалеж-нещата приличат да са благоприятни..
Абе нека пусне захранването-пък насетне то ще си каже. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ИИван Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 16:52 Заглавие: |
|
|
Има ли разлика между транзистора FQPF3N60FP и BUZ80AF?
Продавача които е и "майстор" ми каза, че са пълни аналози и дори крачетата им са едно към едно.
Някакво съмнение ме гризе, че не са еднакви. Миналия път сложих BUZ80AF и изгърмя. Дали причината е в някаква разлика между транзисторите?
Пак не ми остана време да поровя в телевизора, но поне да уточня дали са еднакви тези два транзистора.
Ако имате разположение на крачетата и данни за двата транзистора, ще Ви помоля да ги пратите на [email protected] |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 20:53 Заглавие: |
|
|
| Първия път не гръмна ли заради пробития диод?А изводите са еднакви. |
|
|
 |
ИИван Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 17:02 Заглавие: |
|
|
Прекъснал е резистора които е след мрежовия филтър 2.7Ом 5W.
Мога ли на неговото място да сложа предпазител? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 17:48 Заглавие: |
|
|
Ами аз ви написах нещо а вие дали ще го сложите там или онам то е едно и също. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
ИИван Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:11 Заглавие: |
|
|
Работи!!!
Каръшка история. Транзистора дето го смених е дал накъсо между крачетата. Затова не видях нещо да изпуши. Пробил е демпферния диод, интегралната схема е повредена и резистора е прекъснал.
Ако транзистора е бил читав, всичко да си е тръгнало както трябва.
Работи вече час и нещо и всичко е наред. Време е да го затварям и да си сипя една домашна!
Благодаря на всички отзовали се!!!!!
Форума е много полезен и благодаря на създателите му!!! |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:31 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Ами аз ви написах нещо а вие дали ще го сложите там или онам то е едно и също. |
Апсолютно тька . Ако няма лампа може и "фен" за косме!? _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
|