| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2007 21:57 Заглавие: Електронен часовник FIRST много избързва ? |
|
|
Здравейте имам го въпросния часовник от почти 8 години и винаги е давал отклонение около 5-10 минути на месец, но напоследък върви като луд напред всеки ден с около 10 минути. Носих го в няколко сервиза и все ми казват, че не могат да го оправят. Дори накрая ми казаха да си сменя кондензаторите и ще е наред, но не се промени нищо а и си спомням, че преди време пак така беше почнал да прави но се оправи след една седмица. Носил съм го и в други градове и все си избързва така а когато е на подържащата батерийка без 220V изостава съвсем малко на денонощие
http://img.data.bg/i.php?show=471623&ctrl_id=ifi77m#img |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nophelet Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2007 22:57 Заглавие: Re: Електронен часовник FIRST много избързва ? |
|
|
| naasko написа: | Здравейте имам го въпросния часовник от почти 8 години и винаги е давал отклонение около 5-10 минути на месец, но напоследък върви като луд напред всеки ден с около 10 минути. Носих го в няколко сервиза и все ми казват, че не могат да го оправят. Дори накрая ми казаха да си сменя кондензаторите и ще е наред, но не се промени нищо а и си спомням, че преди време пак така беше почнал да прави но се оправи след една седмица. Носил съм го и в други градове и все си избързва така а когато е на подържащата батерийка без 220V изостава съвсем малко на денонощие
http://img.data.bg/i.php?show=471623&ctrl_id=ifi77m#img |
След като казваш, че веднъж сам се е оправил- вероятно ефект на суха спойка по веригата за синхронизация с мрежова честота. _________________
 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2007 23:18 Заглавие: |
|
|
| не се получава всичко съм презапоил |
|
|
 |
nophelet Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2007 23:21 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | не се получава всичко съм презапоил |
Доколкото помня, резистора в тая верига беше от порядък близко до мегаом- мерил ли си го отпоен? _________________
 |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 0:03 Заглавие: |
|
|
ами не и ако може да ме ориентираш по схемичката къде се намира понеже не ги различавам много елементите, казвам си го откровенно направо ще играя на тото докато проработи понеже в 3 сервиза ми казаха, че тактувал от мрежата и това нямало оправяна  |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 1:38 Заглавие: |
|
|
| naasko написа: | ами не и ако може да ме ориентираш по схемичката къде се намира понеже не ги различавам много елементите, казвам си го откровенно направо ще играя на тото докато проработи понеже в 3 сервиза ми казаха, че тактувал от мрежата и това нямало оправяна  | Maй правилно са ти казали. Изоставането с батерията може да се оправи, но другото - не. Иначе съпротивлението се намира между 25кр. на W8560 и вторичната намотка на трансформатора. Трябва да има и един кондензатор към маса. Него го смени задължително, или сложи малко по-голям. И ако пак не стане, единственото което ти остава, е да отидеш на друго място с по-точна честота на мрежата, например в Козлодуй Успех! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 9:48 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | И ако пак не стане, единственото което ти остава, е да отидеш на друго място с по-точна честота на мрежата, например в Козлодуй Успех! |
Честотата и в Козлодуй, и в Малко Търново, е една и съща, даже и в страните, с които обменяме енергия. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 16:23 Заглавие: |
|
|
| и сега да съм малко нагъл понеже не разбрах точно къде е съпротивление 25кр. на W8560 и вторичната намотка на трансформатора, но кондензатора съм го сменил но ефекта е нулев. Имам още един подобен часовник и си върви чудесно а е същата марка само са малко по малки цифрите |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 19:02 Заглавие: |
|
|
| naasko написа: | | и сега да съм малко нагъл понеже не разбрах точно къде е съпротивление 25кр. на W8560 и вторичната намотка на трансформатора, но кондензатора съм го сменил но ефекта е нулев. Имам още един подобен часовник и си върви чудесно а е същата марка само са малко по малки цифрите |
Колегата ELP ти даде линк към решението на проблема, съвсем отделен е въпроса дали си струва. Честотата, с която работи часовника трябва да се стабилизира кварцово, друго решение на проблема НЯМА. |
|
|
 |
|