| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 16:50 Заглавие: Дайте идея за направа на моторна триколка |
|
|
| Виждали сте рокерските триколки. Имам намерение да си спретна нещо подобно. Почти всичко е ясно как ще стане. Но ме притеснява разпределението на тежестта. Ако е много тежка отзад(там е двигателят и диферинциалът), при някои изкачвания може да олекне и да остане без управление. Някой правил ли е нещо подобно, за да каже какво се спазва при изчисленията. Може и някой линк-предполагам, че братушките са го разправили този въпрос най-подробно. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 17:24 Заглавие: |
|
|
триколка, но с едно колело отпред или отзад? С този диференциал си мисля че искаш да е с едно колело отпред. Аз съм виждал една трикола, направена от пистов мотор с едно колело отзад. Много ефектно. Успех!  |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 19:33 Заглавие: |
|
|
Едно колело отпред.  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 20:40 Заглавие: |
|
|
| emil74 написа: | Едно колело отпред.  |
he he правил е, и в момента ката ден си ги правят тук у бегето ( щот на бай Мангал се плаща доста по малко отколкото на Ханс) и ги изнасят зад голямата вода За паралии по 37 000 доларчета, по поръчка даже и френски дизел ке ти сложат- Иначе правилно си се ориентирал - двигател+скор.кут+дифер+радиатор се балансират с масивна рамка с голяма дължина - изрязва се от стомана с дебелина 200 мм и се работи на фреза -тежи около 250 килца. Кат си толкоз голем маниак ( щот съм 100% сигурен че нищо няма да направиш) ползваи обратната схема с 2 предни колела - така можеш да къръщисаш предното окачване на неква жигулка с задната гума на дедо ти на ИЖето и ще потрошиш само 3 заплати преди да се откажеш  |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 20:54 Заглавие: |
|
|
стомана с дебелина 200 мм
Интересно каква марка е стоманата? |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 20:55 Заглавие: |
|
|
Гост, обещах на колегите, че ще пусна линкове с неща, за които много хора казваха, че не мога да направя. Едното творение сглобих почти сам за 4 дни... Не се обиждай, но просто погледни нещата, когато ги пусна и тогава ми повтори, че не мога да направя троколка...
Парите не са толкова голям проблем. Аз си мисля да "къръщисам" двигател от "Хонда" с половин "Чопър"...  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 6:47 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | стомана с дебелина 200 мм
Интересно каква марка е стоманата? |
марка ??? не сбъркал си -това хич нема да ти е интересно
Конкретния въпрос беше- необходимо ли е възелът ( двигател+скоростна кутия+диференциал+радиатор+аспух) да се балансира с противотежест в предната част на триколката, за да бъде центърът на тежеста в средата и да се запази стабилноста при различните треактории на движение и спиране. За тази схема отговорът е да. Което и налага рамата, носеща кормилото, да бъде масивна. Ако си пратиш майла ще полу4и6 снимка белким зацепиш, даже мога да ти пусна и тримерен модел, но предполагам че нямаш ни катята ни солида ни proEngineer за да го отвориш. Затова и предложих на човека да смени схемата . Без много зор ще преправи една жигулевска предница ( по 150 кинта дават за цялата кола на вт. суровини задната част по негов избор. Вярно с крайния продукт няма да може да се ляга на завойте, ама ще е по различен от останалите триколки ( и жигули:)
Модерирано от RC
Нещо против да посмениш малко тона, ако имаш нещо да казваш .
А "майла" няма нужда да ти го праща - ако се огледаш белким разбереш защо! |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 7:46 Заглавие: |
|
|
Мейлът ми е: [email protected] (има го във форума, все пак...)
Имам с какво да отворя всеки изпратен ми файл, не се притеснявай за това.
За радиатора, дори мислех да го поставя най-отпред, за да бъде част от решението на проблема, а не част от самия проблем.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Признавам, че получих много интересни снимки и са полезни, понеже мога да изчисля всички размери! |
|
|
 |
|