Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дайте идея за направа на моторна триколка

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 16:50    Заглавие: Дайте идея за направа на моторна триколка Отговорете с цитат

Виждали сте рокерските триколки. Имам намерение да си спретна нещо подобно. Почти всичко е ясно как ще стане. Но ме притеснява разпределението на тежестта. Ако е много тежка отзад(там е двигателят и диферинциалът), при някои изкачвания може да олекне и да остане без управление. Някой правил ли е нещо подобно, за да каже какво се спазва при изчисленията. Може и някой линк-предполагам, че братушките са го разправили този въпрос най-подробно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

триколка, но с едно колело отпред или отзад? С този диференциал си мисля че искаш да е с едно колело отпред. Аз съм виждал една трикола, направена от пистов мотор с едно колело отзад. Много ефектно. Успех! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 19:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Едно колело отпред. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

emil74 написа:
Едно колело отпред. Wink

he he правил е, и в момента ката ден си ги правят тук у бегето ( щот на бай Мангал се плаща доста по малко отколкото на Ханс) и ги изнасят зад голямата вода За паралии по 37 000 доларчета, по поръчка даже и френски дизел ке ти сложат- Иначе правилно си се ориентирал - двигател+скор.кут+дифер+радиатор се балансират с масивна рамка с голяма дължина - изрязва се от стомана с дебелина 200 мм и се работи на фреза -тежи около 250 килца. Кат си толкоз голем маниак ( щот съм 100% сигурен че нищо няма да направиш) ползваи обратната схема с 2 предни колела - така можеш да къръщисаш предното окачване на неква жигулка с задната гума на дедо ти на ИЖето Smile и ще потрошиш само 3 заплати преди да се откажеш Smile
Върнете се в началото
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 20:54    Заглавие: Отговорете с цитат

стомана с дебелина 200 мм
Интересно каква марка е стоманата?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Гост, обещах на колегите, че ще пусна линкове с неща, за които много хора казваха, че не мога да направя. Едното творение сглобих почти сам за 4 дни... Не се обиждай, но просто погледни нещата, когато ги пусна и тогава ми повтори, че не мога да направя троколка... Smile
Парите не са толкова голям проблем. Аз си мисля да "къръщисам" двигател от "Хонда" с половин "Чопър"... Wink
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юли 23, 2007 6:47    Заглавие: Отговорете с цитат

grishan написа:
стомана с дебелина 200 мм
Интересно каква марка е стоманата?

марка ??? не сбъркал си -това хич нема да ти е интересно
Конкретния въпрос беше- необходимо ли е възелът ( двигател+скоростна кутия+диференциал+радиатор+аспух) да се балансира с противотежест в предната част на триколката, за да бъде центърът на тежеста в средата и да се запази стабилноста при различните треактории на движение и спиране. За тази схема отговорът е да. Което и налага рамата, носеща кормилото, да бъде масивна. Ако си пратиш майла ще полу4и6 снимка белким зацепиш, даже мога да ти пусна и тримерен модел, но предполагам че нямаш ни катята ни солида ни proEngineer за да го отвориш. Затова и предложих на човека да смени схемата . Без много зор ще преправи една жигулевска предница ( по 150 кинта дават за цялата кола на вт. суровини Smile задната част по негов избор. Вярно с крайния продукт няма да може да се ляга на завойте, ама ще е по различен от останалите триколки ( и жигули:)
Модерирано от RC
Нещо против да посмениш малко тона, ако имаш нещо да казваш Evil or Very Mad .
А "майла" няма нужда да ти го праща - ако се огледаш белким разбереш защо!
Върнете се в началото
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 23, 2007 7:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Мейлът ми е: [email protected] (има го във форума, все пак...)
Имам с какво да отворя всеки изпратен ми файл, не се притеснявай за това.
За радиатора, дори мислех да го поставя най-отпред, за да бъде част от решението на проблема, а не част от самия проблем.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Признавам, че получих много интересни снимки и са полезни, понеже мога да изчисля всички размери!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети