| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dinmat Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2007 9:25 Заглавие: идеи за dvr платка |
|
|
| Моля за съвет относно комп 500 мх/Сел. 128рам виндоус 98 , същия е на един приятел и му сложих един от кепчърите от наи-нисък клас - 4кам/25кад./с (Пико 2000) същия няма функция за рестарт и му записва само при движение на двора /с една камера е/ , компа го използва само за това, но същия след неопределено време "зависва"..има ли програма/ или функция на операционата система така че след определено време машината да се рестартира? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2007 10:36 Заглавие: |
|
|
| Предполагам ,че зависването е заспиване. Пробвай да му забраниш заспиването,на машината,на диска и на монитора |
|
|
 |
mtzakov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 15:59 Заглавие: |
|
|
| Здравейте! Виж настройките на софтуера за платката, повечето имат възможност за рестарт на машината в определен час. Също може и да е от недостиг на място на диска (суап фаил). По възможност мястото за запис да е на отделен диск от операционната система. |
|
|
 |
dinmat Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 22:03 Заглавие: Гост ... |
|
|
| Цитат: | mtzakov
МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 15:59 Заглавие:
Здравейте! Виж настройките на софтуера за платката, повечето имат възможност за рестарт на машината в определен час. Също може и да е от недостиг на място на диска (суап фаил). По възможност мястото за запис да е на отделен диск от операционната система. |
Благодаря за съветите..въпросния кепчер няма функция за рестарт , има за периодочно изтриване на файловете, с цел да не запълва съвсем диска /програмно по дефолт , ф-ията не може да се променя/ оставя свободни 1,5 Гб ,..диска е логически разделен..мисля че това малко или много наистина му влияе.. реших да му намаля скороста на запис от 25 на 12.5 кад./с. , но пак го прави въпросния номер..интересно е 4е въпреки че на монитора не отчита движение а и не успявам да му въздействам с клав. или мишката..машината си записва..може и от Виндоуса да е или Рама да му идва малко..засега ще го оставя така мисля да му сложа още едни 128Мб рам или ще му бутна някоя програма за рестарт през определен ден/час ..свалих няколко такива програми на Екс пито бачат перфектно..за 98 незнам още..  |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 7:48 Заглавие: |
|
|
98-цата заспива след определено време (това е зададено фабрично от всеизвестните "другари", приятели на Бил) за да не се използва за сървър. Мисля, че това време бе нещо около две денонощия.
Щом не ти работят клавиатурата и мишката, то не ти работи процесора на твоя компютър. Платката за наблюдение си работи и сама си записва. Нейният процесор (най-вероятно е по-як от този на дъното) работи. Защо не инсталираш Win2000. Мисля, че това ще ти реши проблема или най-малко ще го конкретизира. |
|
|
 |
dinmat Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 23:39 Заглавие: |
|
|
Това за Вин 2000 ще го пробвам, сега мъча звука...нещо не ми става ясно на компютъра може ли да има повече от един аудио вход??? ...
"... Audio:putting check in this box,will record 2 channel audio which input from audio card (left & right channel) corresponding to camera number 1 and number 2 ..."
Имам в предвид входа е микрофона /1бр./, а изходите моно, стерео , 5.1, 7.1 и т.н. може да са повече от един..поправете ме ако греша? |
|
|
 |
Ronin Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 23:07 Заглавие: DVR |
|
|
Тази платка е такъв боклук...незнам що сте си дали парите на вятъра....професионално се занимавам с подобни неща и смея да твърдя че всички платки забиват но по качествените имат една схемичка която следи клока на процесора и ако той спре(забие Пс-то) на един изход окъсява т.е тоя изход се свързва към ресета на Пс то и той се рестартира и така до следващия път !!  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 7:31 Заглавие: Re: DVR |
|
|
| Ronin написа: | ....професионално се занимавам с подобни неща и смея да твърдя че всички платки забиват но по качествените имат една схемичка която следи клока на процесора и ако той спре(забие Пс-то) на един изход окъсява т.е тоя изход се свързва към ресета на Пс то и той се рестартира и така до следващия път !!  |
Стига бе  |
|
|
 |
dinmat Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 17:58 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ронин :"Тази платка е такъв боклук...незнам що сте си дали парите на вятъра" |
Този е най-евтиния кепчър на пазара, напълно отговарящ и на цената на компютъра, а за конкретния случай считам че е подходящ, на машинката и инсталирах едно олекотено ХР и oщe 64MB RAM и си тръгна..като всяко нещо всичко малко или много опира до паричките, а и при тази конфигурация е немислимо да говорим за какъвто и да било друг DVR CARD. Основния му минус за мен е липсата на рутиране - приложението за дистанционно наблюдение не ползва определен порт. |
|
|
 |
|