|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nuclear Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 18:26 Заглавие: Приблем с радиоприемник medion MD81157 |
|
|
Здравейте Преди около 3 седмици баща ми купи един радиоприемник Medion MD81157. Стоя вкъщи около половин ден, като е работил 2-3 часа безпроблемно. Вечерта отидохме на вилата, като там го поразцъках малко (има часовник, хронометър и др. глупости), слушах радио половин-един час и го спрях, като го оставих включен към захранването (защото иначе си губи настройките). На сутринта - изненада - не хваща абсолютно никакви станции. На нито един обхват (SW LW, MW, FM) не хващаше нищо - чува се само пращене, все едно не е намерена стамция. Спрях му захранването, за да си забрави настройките, но нищо. Баща ми го занесе на ремонт, смениха го, новият стоя вкъщи около 2-3 дена, където си е работил безпроблемно. Една вечер пак го носим на вилата, включваме го към адаптора, поработи няколко секунди и ... пак отказа да приема каквото и да е - не откри нито една станция. след няколко дена пак отиде на ремонт, пак го смениха (след още няколко дена) и в момента вече трети подред екземпляр е до мен и засега работи нормално. Мисля да го оставя да поработи радиото няколко нощи, но нямам идея, защо тунерите на предните 2 изгоряха като крушки
Единственото, което не е съвсем наред в цялата ситуация е напрежението на вилата - то почти не достига 220 волта, а е по-ниско - зависи от натовареността. Понякога е 170 волта, понякога - 210, понякога 190, но никога не се е качвало над 220, като според показанията на волтметъра непрекъснато варира нагоре/надолу с няколко десети от волта. А като включа печка, намалява с волт-два. Въпреки това, (с изключение на два хладилни компресора) нищо друго там не се е повреждало - телевизор, няколко вида радиоприемници, компютър даже са работили без проблем при подобно състояние на ел. напрежението.
Радиото се захранва от най-обикновен AC-DC адаптор 6V, 400mA.
Възможно ли е заради напрежението да се повреждат така тези радиоприемници medion MD81157? На мен ми се струва малко вероятно, тъй като би трябвало по-високото напрежение да е проблем, а не по-ниското. Друго обяснение освен това или пък кофти партида с дефектиращи тунери не намирам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 18:32 Заглавие: |
|
|
Тези китайски неща си е нормално да дефектират често често-Medion,TCM тва са измежду немските марки най-мизерните неща и всичко е правено в Китай в час по трудово... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 18:54 Заглавие: |
|
|
След като (доколкото разбирам) така охотно ги подменят (ако няма други причини), ти как мислиш какъв/къде е проблема?
А иначе, тези "марки" наистина са "немските" KTN, NEO, Elite... (подредбата е случайна). |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 19:27 Заглавие: |
|
|
offtopic/
Баси и времената които настанаха.А аз в момента правя Sharp,който е цифром и словом 1972год. производство-цветен изцяло с транзистори,никога нищо не му е ремонтирано по Германията,не е пипан,личи си че е работил доста щото има потъмняло по платката покрай греещите елементи,прашоляк доста,и кутията от бяла му е пожълтяла-явно е бил при върли тютюнджии,като мене.Но кинескопа му е перфектен...
Дойде си работещ-сложих му една приставка звук,огледах го за кофти спойки-ами няма...
Баси и техниката се правеше навремето,баси и техниката се прави сега...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|