| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2007 21:51 Заглавие: |
|
|
Да но да не забравяме, че лампите са 6 на брой което прави консумация около 600 ~ 650 мА, но това е идея ще поразровя из нета и ще помисля за такъв вариант  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2007 17:25 Заглавие: |
|
|
| Quantum написа: | | ...нагревателя (1,5 В 100мА) ... |
Ако търсиш голямо КПД -> импулсен преобразувател. Най-евтин вариант - MC34063. Най-лесен за подкарване вариант - LM2575-ADJ. И двете ИС ще се справят с до 1А при подходящ подбор на дросела. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 18:35 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
от две дена не съм писал по темата и не съм се занимавал защото имах по-спешна работа пък и в тези жеги нямам особено желание за работа.
Та сега по темата, реших да направя с преобразовател MC34063A
Дали мога да намеря готови бубини вместо да изчислявам и да навивам? Немога да разбера според калкулатора, който публикува Милен колко всъщност трябва да бъде индуктивността на преобразователя. Досега не съм си правил конвертор с тези специализирани ИС. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 18:56 Заглавие: |
|
|
http://i.data.bg/07/07/23/474125_orig.jpg
Примерно... за бобина можеш да ползваш от тия дребните сините, продават ги навсякъде... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 19:18 Заглавие: |
|
|
Благодаря на tropper за подробната статия, доста работи си изясних
Прикачил съм една схемичка, която начертах току що, според вас дали е вярна? С тези стойности според мен би работила добре  |
|
|
 |
Ванчо Нов потребител

Регистриран на: 14 Апр 2007 Мнения: 27 Местожителство: гр. Попово, обл. Търговище
|
Пуснато на: Нед Авг 05, 2007 19:16 Заглавие: |
|
|
| Виждам, че малко късно се включвам, но все пак по въпроса за кварцово стабилизираната честота - занимавам се с цифрова електроника и съм правил досега три пъти електронни часовници - 2 пъти със специализирана ИС и веднъж с отделни ИС. Третия път ми дойде наум да използвам готов генератор на кварцово стабилизирана честота 1 Hz от малък стрелкови часовник в кутийка(намират се в магазините "Всичко по 1 лев"). В него има малка платка която представлява генератор на 1Hz и генератор на алармен сигнал в едно. Тъй като ми трябваше TTL-ниво на clock-a (батерийката е 1,5 волта) си направих усилвателче с транзистор за да му кача амплитудата. Това е което ти предлагам като решение. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 05, 2007 20:12 Заглавие: |
|
|
| A може ли някой да ми даде информация за разположението на изводите на тия лампи защото имам около 10 бройки и искам да пробвам как светят. |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 05, 2007 20:29 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | ...информация за разположението на изводите на тия лампи |
Модела на твоите лампи и Google. Пример:
> Z568M pinout > Z568M
Edit:
Разгледах допълнително горният сайт
Освен данни за най-различни лампи, има и описания, вкл. схеми, на готови часовници. _________________ -= All our life, we are beta testers =-
Последната промяна е направена от Private на Пон Авг 06, 2007 8:35; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Авг 05, 2007 22:04 Заглавие: |
|
|
Малко извън тема:Браво пичове-това се казва тема-как веднъж не се скарахте или да си мерите п...те кой разбира повече от електронни часовници.Бих се радвал да виждам повече такива теми тук във форума  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|