|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mhz Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 19:35 Заглавие: Усилвател за кабелна телевизия |
|
|
Не знам дали ще помогне. Имам следната ситуация, 4 телевизора и един кабелен модем. От входния коаксиален кабел ,сигнала се дели на 2, и единия отива в 1 телевизор, другия отива в втори сплитер, който се цепи на 2 и единия сигнал отива в модема, а другия отива в другите 3 телевиора, които съм ги навързал паралелно, защото мисля че още 2 сплитера ще огелпят работата още повече.Та получава се следната работа. Първи и втори телевизор , работят тип топ, при 3-ти вече се усещат смущения , а при 4-я ефирните едвам ги захапва хубави.Един усилвател дали ще помогне.Някои ако има предложения, схеми и т.н ще съм му благодарен  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 19:54 Заглавие: Re: Усилвател за кабелна телевизия |
|
|
| Mhz написа: | ...., а при 4-я ефирните едвам ги захапва хубави.Един усилвател дали ще помогне.Някои ако има предложения, схеми и т.н ще съм му благодарен  |
Опс....
Каква все пак е точната постановка?
Кой са ефирните и ако ги има - от къде влизат в цялата постановка?
Или подразбираш такива които ги има и в ефира, но "текат" и по кабела?
Но при всички случаи при описаната ситуация "три телевизора в паралел" си е множко, да оставим настрани, че може в определени ситуации да не е хич здравословно. |
|
|
 |
Mhz Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 20:05 Заглавие: |
|
|
| имах предвид, BTV , Канал 1 и Nova |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 21:16 Заглавие: |
|
|
| Вземи си активни сплитери ,въпроса е обсъждан нееднократно! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2007 22:54 Заглавие: |
|
|
| Така както си навързал сплитерите един след друг не е добре. По-правилно би било сигнала да се раздели с последователно свързани TAP-ове. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|